Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 10,5% vol. (33,5 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 35 kr. 
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

For ikke mere en ti dage siden, drak vi Founders sagnomspundne KBS. Det var en ret vild oplevelse. I aften anmelder jeg Founders imperial stout, en øl Sune fra Vinspecialisten anbefalede da jeg var ved at købe KBS.
Udseende
Det var knapt nok at jeg kunne tvinge øllen ud af flasken (kliché, I know). Og overraskende lidt skummede øllen, jeg synes en øl af denne kaliber plejer at skumme forholdvis meget, men plejer er åbenbart død. Nu er der knapt nok mere skum tilbage på toppen. Jeg behøver ikke nævne at øllen er kulsort, vel?

Duft
Som jeg sidder her i stuen og venter på at øllen “varmer op”, kan jeg dufte øllets sødmefulde aroma, og jeg har ikke engang haft næsen nede i glasset endnu.
Snudeskaftet stikkes nu ned i glasset og straks både opfanger jeg alkohol, kaffe og mørk chokolade.

Smag
Det er fantastisk mundfylde øllen besidder. Konsistensen er fyldig, klæbrig og på engang frisk af et ordentlig skud kulsyre.
Bitterheden ligeledes slående, øllen besidder trods alt også en IBU på 90, grænsen går ved 100. Så trods den sødmefulde smag er bitterheden væsentlig tilstede. Øllen kommer direkte fra køleskabet, så jeg vil give den 10 minutter i fred og ro, inden jeg igen dykker ned i den sorte væske. Fodboldkampen ser jo heller ikke sig selv, eller gør den? Det står indtilvidere 2-0 til Danmark mod Serbien i U21 kampen.

Nu er der gået godt vel 10 minutter og øllen har ikke som sådan ændres sig. Det er stadig en fuldfed imperial stout besiddende en høj bittehed.
I forhold til KBS har denne øl væsentlig mere råstyrke, den stryger mig ikke som sådan med hårene. Jeg fornemmer lidt røg bag sødmen, og jeg vil næsten sammenligne den med den fremragende Limfjordsporter.
Eftersmagen er sød, lang og øllens mørke malte river godt og grundig i svælget.

Konklusion
Det er noget af en balje øl at fortærer, alkoholprocenten taget i betragtning. Det er nu blevet en voldsomt sød øl, der både klæber til tænder, læber og i ganen. Men den glider overraskende let ned og man sidder ikke og kæmper med de sidste dråber, som det sagtens kan være tilfældet med fadelagrede imperial stouts.
Trods sine 10,5% gemmer alkoholen sig er godt, og det er ikke det første der møder mine smagsløg, den dukker derimod op i eftersmagen. Dette er en god og lækker imperial stout, men helt på højde med KBS kommer den ikke.
Jeg er ved at have et eller andet med meget søde øl, specielt imperial stouts, som nu nemt kan blive for søde for mig. Jeg synes nemt at det kan tendere til det kvalme. I gamle dage, altså for 2-3 år siden kunne jeg snart ikke få øllen sød nok, men nu er det en kende for meget. Men det ændre ikke på min karakter til Founders – Imperial Stout.

4 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: