Øltype: Russian Imperial Stout
Alkohol: 10,4% vol. (33 cl.)
Forhandler: Boxbeers.dk, 40 kr.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

Indledning
Da Boxbeers kørte en kampagne om, at det var muligt at bestille en ølnørdsmånedskasse til halv pris slog min far til. Nu skulle det være at han skulle smage på nogle rigtige gode øl.
Denne øl fra Lervig er den første jeg smager fra dem, og det samme med min far.

Udseende
Jeg synes ikke det er nemt at tyde, udfra etiketten hvor øllen stammer fra. Det var faktisk først da jeg så logoet på Basement Beer Bars facebookside og de nævnte af det var en rigtig god øl. Så tænkte jeg, den har jeg da set før!

Øllet er selvfølgelig knaldsort, og skummet er der ikke meget af.

Duft
Aromaen er egentlig lidt atypisk for en russian imperial stout, som jeg oftest synes dufter meget af kaffe. Duften, her er mere sødmefuld, den dufter ikke derimod sagt af kaffe, men den dufter mere af chokolade og kakao. Jeg kommer umiddelbart til at tænke på kage. Det slår mig at jeg snart skal have drukket min Mexican Cake fra Westbrooke, der står hjemme i køleskabet.

Smag
Når en øl smager som den dufter og dufter som den smager, er en øl godt og vel fuldendt!
Smagen er ligeledes sødmefuld, det er næsten som at drikke chokolademælk – en god mørk 85% chokolademælk. Kog den ind og du vil have en fantastisk mørk sirup.
Kulsyren er i allerhøjeste grad også til stede, og den giver godt modspil til øllens meget søde og noget klæge side.
Eftersmagen er lang og vedvarende, og øllen efterlader mig i de sødmefulde tåger, der klistrer let til tænder og gane.

Konklusion
Øllen her tenderer til det lidt for søde. Jeg bliver mere og mere bekræftet i at imperial stout til den meget søde side, er ved at være passe for mit vedkommende. Det er en lækker øl, og min far sagde at det var en god oplevelse, men jeg kan ikke svinge mig helt op på topkarakter.

4 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: