Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 5,5%
Forhandler: Sponsoreret af Kongebryg
Bedømmelse: 2 ud af 5 kapsler.


Indledning
Nu er jeg endelig kommet ordentlig igang igen med anmeldelserne. Denne gang smager jeg på anden øl ud af fire i Sømandskongeserien. Fra Kongebryg modtog jeg ti øl, ud af de ti var fire af dem en IPA-serie, der repræsenterer de fire verdenshjørner, og Frederik den 9.’s ølglæde.
Første øl jeg smagte på var øllen East, brygget med Delta humle. Denne øl er brygget med Triskel, en humle jeg aldrig nogensinde har hørt om, så det bliver spændende.

Udseende
Der sker mange ting på etiketten, og jeg har vist nævnt det før, jeg synes at der sker for meget. Jeg synes dog at Kongebryg er rigtig gode til at informere om, hvad der er i øllet. Øllen er både brygget med  Citra, Galena og Triskel humle, havregryn og ingefær.

“Kongebryg Frederik den 9. West 5,5 % Frederik den 9. (Sømandskongen)(11. marts 1899 – 14. januar 1972). Kongen blev som ganske lille sat i sving på dækket af Dannebrogs kaptajn. Skibet skulle jo skures og messingen skulle pudses, så det var en majestæt værdigt. Frederik nød det fysiske arbejde som et tiltrængt afbræk i livet. Her kunne han føle sig fri. Denne smag for søen fik fat i den unge knægts sjæl og om aftenen så familien ham tit spejde fra sit værelse på Amalienborg ned mod havnen, hvor alle de store barks lossede deres last. Frederik gennemførte Søværnets Kadetskole på lige vilkår med de øvrige kadetter. Dette var vigtigt for både ham og hans far. I 1927 fik han sin første chefkommando på torpedobåden, Søhunden, og som den første konge siden Christian den 4. kunne den unge mand føre skib til stor glæde for sine underordnede søfolk, der altid med stor iver stak til søs med kongen. I 1945 blev Frederik udnævnt til kontreadmiral. Frederik kunne slukøret konstatere, at når man var admiral havde man intet skib, men kun et skrivebord. Så når han så sit snit, stod han igen til søs. I sin nytårstale huskede kongen altid en hilsen til Færøerne og Grønland – og til søens folk. Frederik var altid en konge af folket og en konge af søen. I forsommeren 1939 rejste Frederik verden rundt og tog disse 4 nye humletyper med hjem. Denne IPA-serie er tørhumlet med hver sin type humle, denne med amerikansk Delta humle, men ellers er øllet brygget helt ens!”
Øllet har en flot ugennemsigtig orange farve, med en lille skumkrone, og skummet bliver der.

Duft
Duften er meget aromatisk. Duften af ingefær er ret fremtrædende i aromaen, og jeg kan ikke rigtig opfange meget andet end dette, hvilket er ret synd. Et par tropiske frugter, kan da godt fremtvinges og måske lidt appelsin.

Smag
Ingefærsmagen brænder ligeledes igennem her og den gør øllet meget sød. Smagen af humle og bitterhed, som jo kendetegner en IPA, er der næsten ikke. Det er ihvertfald ikke det første jeg smager, når jeg drikker denne øl. Det kommer først et godt stykke tilbage i smagen, ja faktisk helt tilbage i eftersmagen.

Men hvor er Triskel humlen? Jeg kan ikke smagen den for bare ingefær, hvilket jeg igen synes er synd. Øllen slår sig jo op på at man skal kunne smage en bestemt humle. Men hvis man har smagt en ingefærøl, kan man ikke en rigtig opfange andet.

Dette siger Hopunion om Triskel, som åbenbart også er fransk (altså humlen). Det er en aroma humle, og skal smage af blomster, frugter og citrus, og nu jeg slår dette op, mener jeg da også at kunne smage det og dufte det.
Eftersmagen er meget mild og der er næsten ingen bitterhed.

Konklusion
Når alt dette så er sagt, er det en meget læskende og sød øl. De 5,5% kan jeg knapt smage, så det er jo godt nok.
Det kan bare ikke ændre på, at jeg ikke kan smage humlen ved allerførste tråd, hvilket jeg så godt som forlanger, når jeg sidder og drikker en IPA.
Skær ned på ingefæren og lad mig smage på humlen i stedet for. Jeg vil kalde dette en skizofren øl: er jeg en IPA eller ingefærøl?

2 ud af 5 kapsler.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: