Øltype: Oatmeal stout
Alkohol: 9,8% vol. (33 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 50 kr.
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.


Indledning
Efter en uges tid hjemme hos mine forældre, har jeg ikke fået anmeldt nogle øl. Det rodes der bod på i aften, hvor jeg knapper op for en besynderlig øl.
Efter lidt research finder jeg ud af at, øllen stammer fra det hollandske bryggeri Kaapse Brouwers. Øllen skulle være lagret med egetræ, men ikke på egetræs fade – så blev vi så meget klogere.

På lørdag skal jeg i øvrigt til Food Festival. En begivenhed jeg var til for knapt to år siden (kan dokumenteres her) og som var en stor succes. Denne gang skal jeg afsted sammen med min gode kammerat Kasper.
Vi har selvfølgelig købt 10 poletter til ølteltet med det fantastiske navn: Nordiske Dråber. Det bliver meget spændende at se hvad Food Festival har at byde på.

Udseende
Tja, etiketten er på en eller anden svær at blive klog på, trods den store mængde information. Det jeg blev tiltrukket af var velsagtens, at øllen er oak aged men ikke fadlagret.

Øllen er en sort sag, men hvis man holder øllen op mod lyset kan man skimte lidt lys – så bælgmørk er den ikke.
Skummet er meget svært at fremdrive og selv ved en kraftig ophældning sker der intet. Det resulterer da også i, at jeg kommer til at hælde lidt restgær med i øllet. Det så ikke så lækkert ud.

Duft
Det er en aromafyldt oatmeal stout, den dufter primært at kakaobønner. Alkoholen kan også fornemmes, samt aromaen af egetræ.

Smag
Når jeg umiddelbart dufter til øllen, ville jeg tro at øllen besad en fyldig mundfylde. Det gør den ikke helt, da den virker en anelse vandet – i hvert fald “lige med det første”.
Nu, efter lidt optøning i glasset vinder fyldigheden frem.
Men hvad smager den af? Ligesom duften er det primært kakao jeg kan smage. Dog fornemmer jeg også kaffe, alkohol og og øh… måske egetræ.

Konklusion
Igen sidder jeg med en sød stout dog ikke kvalm heldigvis. Mundfornemmelsen er ret tør og mund og tænder klistrer ikke rigtig til, som andre sødmefulde stouts godt kan have for vane. Jeg vil også sige at kulsyren er ret tam, og det hjælper jo som bekendt ikke meget på livligheden i øllet at kulsyren er pist væk.
Tam, for sød og til 50 kr. kan jeg ikke svinge mig op på mere end:

3 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: