Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 10,5% vol. (65 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 120 kr.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler

120 kr flasken…
For knap halvanden måned siden var jeg en tur i den lokale ølbutik. Ved et lykketræf, blinder jeg mig selv ind, fandt jeg Westbrookes Mexican Cake, øllen stod nederst på en af de mange hylder, og jeg var lige ved at falde bagover af benovelse.
Denne øl er den dyreste øl jeg nogensinde har købt, og det bliver spændende at få knappet den op og se om den lever op til forventningerne.

Udseende
Det er lidt usædvanligt at flasken er på hele 65 cl. At røre ved flaskens etikette er enormt lækkert, og både skrift og billeder er flot udført.

Selvom vi deler øllen i to, kan vi næsten få hvad svarer til en alm. flaskeøl hver på knap 33 cl. Retrospekt kunne det godt være at vi skulle have delt den med endnu en Ølnovice.

Øllet er knaldhamerende sort, og skummet er forsvundet som dug for solen.

Duft
Hvad dufter sådan en krabat af en øl så af? Den dufter af mange ting, men det er umiddelbart primært kanel og habanero (chili).
Det er kanel som aromaen bærer allermest præg af. Det er lidt ligesom at tage en tur i Ikea, hvor duften af svenske kanelbullar møder dig så snart man træder indenfor døren.
Bag kanellen ligger en sød aromatisk duft af farin, alskens krydderier og syltede mørke frugter.
Habaneropeberen kan også duftes og det føles kraftigt og river godt i næsen.

Smag
Det er som at være med i et afsnit af Chili Klaus, hvor Mathias er Bubber. Det varmer rigtig godt og også helt op i ørene. Mathias har dog ikke kastet op endnu, heldigvis.
Det er ikke en afskyelig øl, men den er eddermame ekstrem. Vi konstaterer at det er lidt en gimmick øl, ligesom Wasabi øllen fra Søgaard. Wasabi-øllen kunne dog knapt nok drikkes og endte da også i vasken.

Øllet har en fantastisk lækker konsistens. Den er fuldfed, smooth og vi har associationer hen af at drikke kakaomælk. Der er heller ikke megen kulsyre at spore og det giver derfor kakaomælks fornemmelsen.

Inden øllen glider helt ned i halsen, rammer en smag af kanel og kakao os. Smagen er ret intens lige indtil eftersmagen træder til med fuld vindstyrke.

Eftersmag, den fylder det hele. Efter bare et par slurke sidder vi med en meget langvarig eftersmag. Vi kan mærke smagen af habanero i hele mundhulen og det bliver ved i halsen. Og så skaber øllen helt vildt meget mundvand, tror det er første gang vi oplever lige netop dette udslag.

Konklusion
Ved allerførste tår var vi vildt begejstrede og erklærede at denne øl i hvert fald skulle have 5 ud af 5 kapsler.
Men ligesom vi smagte os igennem øllen, det har taget en hel time af drikke det halve glas øl, så bliver topkarakteren ikke til noget.
Vi skulle nok have delt øllen i tre, for de knap 32 cl øl var alt for meget disse to Ølnovicer.

Det er på mange måder en rigtig god øl, men samtidig også en helt vild ekstrem øl.
Jeg, Søren, har det med at hype nogle øl alt for meget og specielt til prisen håbede jeg på at den ville slå benene væk under mig. Det gjorde den bestemt også, men vi var ikke klar til det.

Nok snak, karakteren vi vil give er stadigvæk en god karakter.

4 ud af 5 kapsler.

4kapsel

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: