Øltype: Black IPA
Alkohol: 7,6% vol. (33 cl)
Forhandler: Sponsoreret af Boxbeers.dk
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

Silkeborg Højskole og hjemmebryg
Først vil jeg lige nævne Silkeborg Højskole, som jeg gik på i efteråret 2009. Det var blandt andet der, at jeg rigtig lærte at drikke øl og øllene der blev serveret den gang var Carlsberg og Tuborg. Den gang gik jeg da heller ikke op i øl, og disse øl var alt nok til mig.

Men nu er der kommet andre boller på suppen. Min tidligere musiklærer Simon har startet brygning som et valgfag på højskolen – og det har så resulteret i, at de serverede specialøl til deres fester. Ikke deres egne øl, men øl fra Ugly Duck; IPA Amarillo og Citra og Foxy Brown (brown ale). Udover disse to lækre danske øl serverer de også Scheinder Weeise Original og Westmalle – Dubbel.
Jeg glæder mig til næsten år, hvor jeg forhåbentlig kan komme til at smage på deres eget hjemmebryg.

Beawertown 
Da jeg valgte mig et par øl i Boxbeers store sortiment var en af ølle Gamma Ray fra Beawertown, som jeg har hørt mange gode ting om. Det har åbentbart inspireret Boxbeers-drengene til at smide en ekstra øl fra dem i – nemlig deres Black IPA, Black Betty.

Udseende
Ud fra dåsens udseende kommer til at tænke på om Beawertown er Illuminati, der er i hvert fald en lighed mellem de to trekanter? Øllen er rigtig flot dekoreret, og er ret speciel med disse skelletter på.

Øllen er så godt som sort, hvor lidt lys trænger igennem i bunden af glasset. Skummet stod flot og luftigt men er nu, ligesom mange andre øl jeg har anmeldt gennem tiden, falmet til ukendelighed.

Duft
Øllen dufter umiskendelig af humle og kaffe. Aromaen er frisk og jeg kommer lidt til at tænke på sæbe med et let pust af blomster.

Smag
Der er forholdsvis meget alkohol i denne øl, 7,6% vol., men jeg kan ikke rigtig smage det. Det ligger i hvert fald langt tilbage, helt tilbage i svælget kan jeg mærke at alkoholen varmer.
Øllen er dejlig rund men den er samtidig frisk og oplivende i kraft af humlens bitterhed. Malten giver ligeledes noget kant til øllen, og afgiver noter af kaffe og en snert af sødme ala karamel.

Konklusion
Når en black IPA er perfekt for mig, så er det når humle og malt er fuldstændig i balance eller når de to ingredienser opvejer hinanden. Nydelsen ved en black IPA er at man både kan smage humlen, som ved India Pale Ale og at den skinner igennem og viser hvad den virkelig kan. Samtidig med at malten for lov til at shine, som hvis jeg sidder og drikker en stout.
Black Betty gør det godt, men jeg har smagt bedre black IPA’er som f.eks. Munkebo Mikrobryg – Gleipner.

4 ud af 5 kapsler.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: