Øltype: Amber Ale
Alkohol: 5,3% vol. (50 cl)
Forhandler: Diverse supermarkeder, 10 kr.
Bedømmelse: 2 ud af 5 kapsler.

Det ligner en health potion! 
Her til aften fik Mathias lov til at vælge en øl der skulle anmeldes. Han valgte en øl der længe havde stået og glanet for ville den nogensinde at komme ud i lyset. Det blev en øl fra Lottrup – Red Copper Ale, Royal Unibrews forsøg på at oplive deres gammel brand Ceres. Historiefortælling er der ikke sparret, trods det er bare en er supermarkedsøl til 10-15 kr.

Malthe Conrad Lottrup (1815-70) var i sin levetid en driftig og initiativrig forretningsmand i Aarhus. Hans livsværk Ceres blev ført videre af svigersønnen Lars Christian Meulengracht (1837-1903) med samme store passion. Lottrup havde selv uddannet Meulengracht, som blev kendt for sit engagement og sine menneskekundskaber. Ligesom Lottrup var han engageret i det omkringliggende samfund som medlem af en række uegennyttige udvalg og komiteer. 

Med overskriften in mente så ligner øllen en health potion (for alle ikke-spilnørder, så er en health potion en livseliksir, der indtages for at få nyt liv), da den står kobber rød i glasset. Skum er der ikke meget af.

Duft
Duften er ultra sød, vi fornemmer både karamel og farin. Mathias siger ud af det blå; “Tør man sige ost?”. Jeg ved sgu ikke helt hvor det kommer fra, men okay.

Smag
Sød og flad, og kedelig ind af en kant. Der ikke meget der udfordrer os, jo måske lige at den er så umanerlig kedelig.
Karamelmalten bliver hen af vammel – men vi kan spore lidt bitterhed til aller, aller sidst i eftersmagen. Da vi sidder med en tør fornemmelse i mund og svælg.

Konklusion
Mathias er ikke rigtig tilfreds med sit valg af øl. Er den for gammel, eller er det de chips vi har spist, der gør denne øl kedelig? Næh, overhovedet ikke. Så deeet…

2 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: