Øltype: American Pale Ale
Alkohol: 5,5% vol. (33 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Boxbeers.dk
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.


English review below

It is an end of an era!
Det her er kun sidste anmeldelse jeg skriver i denne lejlighed. Jeg har studeret i fem år og fået mig en kandidat i Interaktive Digitale Medier, og i den tid har boet to steder. Første sted var et værelse, hvor jeg delte bad, toilet og køkken med tre kinsere og en færing, også boede jeg 25 meter fra Jomfru Ane Gade.
Andet sted som er min nuværende lejlighed og kollegielejlighed har jeg boet i i tre år ti måneder, så jeg vil sige ligesom Joey fra Venner: “It is an end of an era!”. Nu flytter jeg et nyt sted hen i Aalborg, og nu må vi se hvad det bringer. Men jeg synes altid det er mærkeligt at flytte, især når det er et sted man har været glad for bo.

Da jeg fik lov til at vælge nogle øl havde denne øl overhovedet ikke strejfet mig at putte i kassen. Derfor er det dejligt at Boxbeers overrasker mig med denne american pale ale fra engelske Redchurch Brewery.
Oplevelsen med deres Bland-selv-ølskassen kan du læse her.

Udseende
Grunden til at denne øl ikke var inden for mit synsfelt, er nok at etiketten er ret kedelig. Den skiller sig i hvert fald ikke ud, ligesom så mange andre øl gør med deres farvestrålende etiketter. Men når jeg sidder med øllen i hånden, er etiketten lækre ru, og det er selvfølgelig bare svært at få det med i en webshop.

Øllen er halmgylden og halv-gennemsigtig. Skumkrone er der ikke meget af, den er knapt nok eksisterende.

Duft
Allerede som jeg skænker øllen, kan jeg indsnue en god gang humlearoma. Duften er sødmefuld, og tropisk. Jeg kan også fornemme en anelse græs og hø.

Smag
I munden føles øllen vældig behagelig. Kulsyren er hverken aggressiv eller helt tilbagelænet – det er meget afbalanceret.
Det er ikke en “juicy” øl jeg har med at gøre her. Den er faktisk meget tør i sin eftersmag. Væsentlig mere bitter end jeg ville have skudt den til, da jeg sad og duftede til øllet. Og af en american pale ale at være er den mindre frugtig end andre gode øller – vælg selv en anmeldelse i kategorien American Pale Ale og sammenlign.

Konklusion
At øllen er så tør og bitter i eftersmagen huer mig ikke rigtig. Nogle gange kan det godt være forfriskende, men lige her til aften havde jeg håbet på en frisk og ja “juicy” american pale ale.
Inden for øltypen er der ikke noget i vejen med den, og hvis du gerne vil have en tør og bitter american pale ale, så kunne denne øl måske være noget lige for dig. Det er en god øl, men lidt på det jævne, bevars den skiller sig ud – men jeg har smagt bedre.

3 ud af 5 kapsler.

Apprearence 
Yellow to orange color. Not much of a head, but it is there. 
 
Aroma
A lot of hops, sweet and tropical and some grass and hay. 
 
Taste 
Very comfortable mouth feel. Not that juicy this American Pale Ale, more like an English Pale Ale, dry and bitter with a long aftertaste. 
 
Conclusion 
A good and enjoyable beer, but I have had better. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: