Øltype: Belgian Strong Ale
Alkohol: 9,5% vol. (33 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 35 kr.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler

Hva’ er det?
Endnu en gang drikker jeg en øl fra Duvel, og det er deres Tripel Hop, som de hvert tørhumler med en ny humle. I år er det humlen Equinox, sidste år var Mosaic og som en øl jeg gav hele fem kapsler – Duvel – Tripel Hop 2014 Mosaic.
Men hvad der er det for en øl, eller rettere sagt hvad er det for en øltype? Er det en belgian strong ale eller det en double IPA? Det er nemt at blive i tvivl. Ratebeer.com skriver at det er en belgian strong ale, så det må jeg rette mig efter, og således blev jeg så meget klogere.

Udseende
Ud fra øllens farve at dømme, giver det meget god mening at det er en belgian strong ale. Da øltypen belgian strong ale, som oftest er gul og gylden. Duvels mest kendte og ikoniske øl. der slet og ret hedder Duvel, er ligeledes gul som denne – så har vi vist fået det slået fast.
Store synlige bobler stiger til vejrs i øllen, mens skummet ligger kridhvidt og sprødt på toppen.

 

Duft
Det er duften af hø, stald, blomster, sødme, en duft af gær og alverdens syrlige citrusfrugter.

Smag
Den er egentlig ret vild. En blanding af vild humle, vild alkohol og vild sødme – sådan fusionerer man en IPA og en belgian strong ale.
Det er jo nok det belgiske islæt der slår allermest igennem, hvor smagen af hø, stald og alkohol bringer tankerne i retningen af en humlet lambic.
Mundfylden er lækker da kulsyren, sødmen og bitterheder, som dukker op til allersidst, giver øllen balance, og bitterheden gør tungen tør og gane blød.

Konklusion
Det er sgu alligevel en lækker øl, hvis du ikke allerede har opfattet det. Jeg havde dog sat næsen op efter en øl med Mosaic, da jeg så øllen på hylden hos Bestofbeers.dk. Men det er stadig en god øl, men også væsentlig anderledes end 2014-udgaven.

4 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: