Øltype: Steam beer / California Common
Alkohol: 5,0% vol. (33 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Boxbeers.dk
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.

California Lager, Steam beer eller California Common?
Den første øl jeg satte tænderne i fra Brygghuset Finn var deres brown ale og en øl der igen gav mig troen tilbage på øltypen brown ale. Jeg har sidenhen købt Nøgne Ø’s brown ale, som jeg glæder mig til at smage en gang inden for de næste uger.
Nå men, jeg vil nu anmelde deres California Lager. Øllens navn er måske lidt misvisende, da det er en Steam beer også kaldet en California Common. En Steam beer er en fusion mellem en lagerøl og en ale, og er kendetegnet ved at være gæret på undergær ved en overgærings-temperatur.
Øllen er desuden et sponsorat fra Boxbeers.dk, der sponsorerede Ølnovicerne en kasse øl fra deres Bland-selv afdeling, som kan du læse om her.

Udseende
Øllens farve skiller sig ikke som sådan ud. Den er gyldengul hen af ravgylden og skummet er noget vigende.
Flasken er minimalistisk med dens små fine etiketter, som jeg vældig godt kan lide, da de har lige den information jeg behøver. (Hvis jeg havde læst teksten på etiketten, havde jeg slet ikke behøvet at skrive indledning.)

Vår California Common Lager är ett lätt och friskt öl präglat av Amerikanska humlesorter. Avnjut gärna vid ca 10 grader.”

Duft
Det er en liflig duft af humle, der stiger mig i møde. Jeg kan dufte alle de amerikanske humler, som Finn siger er i øllen. En dejlig aroma af citrus, appelsin og en form for kandiseret sødme.

Smag
I mundfylden er øllen blid og rund. Malt og humle spiller her fortrinligt sammen, og hvor malten dominerer i starten sammen med en svag omgang kulsyre, så spiller humlen til sidst op til dans og giver mine smagsløg noget for pengene.
Eftersmagen ender ud med en omgang tør humlebitterhed.

Konklusion
Denne øl får mig ikke helt op på stikkeren, som den forrige brown ale, som du da lige får anmeldelsen af her. Øllen her er i og for sig en lidt sjov blanding mellem en classic og en steam beer, der er bare lidt mere gang i humlen og det er jo altid et plus i bogen.

3 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: