Øltype: American Pale Ale
Alkohol: 5% vol. (66,1 cl.)
Forhandler: Holte Vinlager Aalborg, 2 for 100 kr.
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.

English resumé below…

To underlige øl fra Tyskland
Forleden, da jeg gik fordi Holte Vinlager på Budolfi Plads i Aalborg, fangede mine øjne et par besynderlige flasker jeg aldrig havde set før. Jeg var sikker og vist på at denne vinbutik ikke havde øl, men det havde de da til min store overraskelse.
Da jeg kom ned i butikken fortalte ekspedienten, at de kun havde dette bryggeri på hylderne, altså med hensyn til øl, da de ikke ellers kunne få solgt de øl de købte ind. (Det kan jeg jo ikke rigtig helt forstå.) De havde et par stykker eller fem at vælge i mellem, 63 kr cirka kostede flasker. Det var muligt at købe 2 flasker for 100 kr, så det gjorde jeg.

Udseende
Det er en stor og lidt atypisk flaske. Den er overraskende let af sin størrelse at være. Etiketten har mange informationer, og at den er på tysk gør den ikke nemmere at forstå. Her ses for- og bagetikette og så du nok kan se, sker der helt ufattelig meget på bagetiketten. Det kan godt være at de skulle lære at fatte sig i korthed.
Farven på øllet er orange, og helt igennem ugennemsigtig. Det overrasker at den er så frugtjuice-agtig i sit udseende.

Duft
Humlen er fremtrædende og den kan sagtens fornemmes. Men aromaen er ligeledes præget af malten, og det gør øllen anderledes på en eller anden måde. Anders kommer til at tænke på slik eller et eller andet kunstigt – måske det der abrikos slik.

Smag
Det føles i store træk som at drikke en hvedeøl. Øllen har en meget fed krop og mundfylden er ligeledes rund og fyldig.
Humlen er der ikke lige med det samme, og det er da også malten og hveden vi smager på tungen og i ganen. Humlen overtager så snart øllet sluges og passerer drøblen.
Eftersmagen er dog forholdsvis kort, men i det splitsekund eftersmagen er tilstede tæsker humlen løs på alle tangenter for at, forsvinde igen ligeså hurtig som den kom.

Konklusion
Kunne det her være en hvedeøl på humlesteroider? Er det det bryggerne tænkte da de ville brygge en american pale ale?
American Pale Ales er i mit univers ofte en meget humlet, omend lidt mere maltet øl end en India Pale Ale. Det er denne øl også, men de tyske bryggerer her har bare valgt en god mængde hvede til øllen. Det synes vi ikke hører sig til, da vi sidder med en underlig blanding mellem en hvedeøl og en american pale ale.

3 ud af 5 kapsler.

Aroma
Hops and malt are both up in my nose, the minut I smell it. It’s a very sweet aroma, and we think of candy and such – apricots.

Taste
It taste and feels like a weissbier. It is a very smooth beer and it is nice to consume. Where the malt and the wheat are very present, the hops lacks behind and that is kind of weird when it is an American Pale Ale. 

Conclusion
Too much wheat and malt and too little hops. It is a weird combination and a bit boring.  

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: