Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 11% vol. (33 cl)
Forhandler: Sponsoreret af Boxbeers.dk
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

Endnu en øl fra Bland-selv-kassen
En af de øl jeg vidste jeg skulle have, da jeg fik lov til at vælge nogle stykker fra Boxbeers gigantiske sortiment, var Omnipollo’s Hypnopompa. En Imperial Stout brygget med marshmallows og vanilje. Du kan iøvrigt læse om mine oplevelser med Bland-selv-kassen jeg fik leveret tilbage en gang i september.

Udseende
Genial, minimalistisk og sjov, det er hvad vi kommer til at tænke på når vi kigger på Hypnopompa’s etikette. Jeg har desværre ikke fået taget noget billede i denne omgang, det beklager jeg, men i og med at jeg flyttet i en ny lejlighed har jeg ikke fundet det ultimative spot til ølbilleder endnu. Dog skal I ikke snydes for et enkelt billede, bare så I kan se hvad jeg snakker om.

Omnipollo – Hypnopompa står helt til højre og kigger skævt ud i min gamle lejlighed.

Øllen var selvfølgelig knaldsort og tyktflydende. Skummet var brunligt og til dels fyldigt.

Duft
En aroma af kaffe, vanilje og sødme kommer os i møde. Blandt kaffe og vanilje opfanger vi en form for duft, som vi ikke umiddelbart ville kvalificere som berettiget i en imperial stout, men den er der. Det er ikke en slem duft eller noget, men det er duften af ribs eller solbær, og det er den duft der skinner allermest i gennem.

Smag
Meget voldsom er første slurk, men nu er vi ved at vænne os til øllen.
Det søde bliver overtaget af den intense afterburner af kaffe. Vi fornemmer også en væsentlig humleprofil, der blander sig sammen med den intense smag af ristet malt.
Nu er det jo en skumfidus-stout, og så skal vi vel også kunne smage sødmen fra skumfiduserne? Tjo, det vil jeg da mene at vi kan.
Man kunne også godt frygte at øllen blev alt for sød og kvalm, men det lader ikke til det. Smagen af bær dukker også op her, om det er ribs eller hvad det er, er ikke til at sige.

Mundfylden er utrolig smooth og lækker. Eftersmagen er overraskende bitter, ender sødt ud for at til sidst ende tørt.
Vaniljen er ret svær at finde… og det ikke første gang vi siger det. Mikkeller – Beer Geek Vanilla Shake skulle eftersigende være fantastisk fuld af vanilje, den kunne vi så bare ikke finde, og anmeldelsen som jeg mente skulle ligge et sted, kan jeg heller ikke finde.

Konklusion
Man kan spørge sig selv om denne øl er hypen værd? Har vi tendens til at hype nogle øl alt for meget? Det er ikke bare øl, vi glæder os helt fantastisk meget til Star Wars: The Force Awakens, der udkommer i de danske biografer d. 16. december. Har du set traileren, hvis ikke så skal du skal ikke snydes for et par kuldegysninger her.

Efter dette lille sidespring, så kan vi konkludere at vi ikke er blown away eller hypnotiseret af Hypnopompa. Der er en behændig balance i øllen, men vi mangler lige det sidste touch. Prisen spiller også en rolle, og til prisen håbede vi på at øllen havde mere KAPOW eller vi i det mindste kunne smage vaniljen.

4 ud af 5 kapsler.

3 kommentarer

  1. Wonderful beat ! I would like to apprentice even as you amend your web site, how can i subscribe for a blog site?
    The account helped me a appropriate deal. I were tiny bit acquainted of this your broadcast provided shiny clear
    idea

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: