Øltype: Frugtøl
Alkohol: 6% vol. (33 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 45 kr.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

Omnipollo og deres vilde øl

Omnipollo brygger specielle øl, meget specielle øl. Det er f.eks. første gang at jeg hører om Smoothie IPA via Omnipollo, det vist også dem der har opfundet øltypen (duh).
Og i en Smoothie IPA er der udover de sædvanlige ingredienser: vilde jordbær, rabarber, vanilje og laktose.

Udseende
Øllet er gult! Jeg havde regnet med at den var rød eller i bedste lyserød. Skummet er der selvfølgelig ikke meget af, det er næsten forsvindende lidt.

Duft
Denne øl er brygget med vilde jordbær og rabarber, og det blider jeg mig selv ind at jeg i høj grad kan dufte. Aromaen er helt vild syrlig, og jeg kommer til at tænke på en lambic eller en sour red ale.

Smag
Sur og tør, frisk og bitter, ingen vanilje eller sødme. Den er langt fra Magic 90.000 som jeg fik på Fermentoren i Aarhus til Aarhus Festuge. Denne øl går under betegnelsen Smoothie IPA, sådan føltes det at drikke 90.000, men nr. 411 her er straks en anden sag.

Jeg ved ikke om det er mængden af vilde jordbær og rabarber, der smager så bittert eller om der også er væsentlige mængder humle i øllen. Det burde der jo være nu, hvor det er en IPA vi har med at gøre.

Eftersmagen minder alt af mest om citronbolsjer. Det kan godt være at jeg var lidt hård i starten, for efter øllen har fået lidt varme, begynder den umiddelbart at få mere fylde og er knap så tør i mundfylden.

Konklusion
Jeg ved ikke hvad jeg havde forventet. Måske havde jeg forventet en rød øl, og så kom der en gul øl ud af flasken. Smagen af jordbær og rabarber er vel egentlig tilstede, men jeg har svært at nærme mig vaniljen.
Et godt fif – lad være med at drikke denne øl for kold. Man kunne jo godt tro, at en Smoothie IPA skal være iskold, men nej. Den er jo faktisk blevet bedre jo varmere den er blevet. Lærer jeg da aldrig noget – der en grund til jeg stadig er Ølnovice.

4 ud af 5 kapsler.

 

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: