Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 5,9% vol. (33 cl.)
Forhandler: Boxbeers.dk, 27 kr.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

Jeg har hverken smagt eller for den sags skyld anmeldt denne øl før, så jeg glæder mig til at sætte tænderne i øllen. Jeg forventer mig en øl med knald på humlen, da den jo helt tydeligt ligger op til dette, da den slet og ret hedder IPA Simcoe & Chinook.

Duft
Øllens aroma er ikke som sådan “in your face”-agtig, den mere tilbagelænet med en duft af tropiske frugter og en sødmefuld duft, som jeg vil tilskrive malten.

Smag
Det er en dejlig IPA med bid i. Det er en rigtig lækkerbisken, hvor ikke bare humlen har noget skulle have sagt. Malten bidrager med en væsentlig fylde, der giver associationer hen af karamel og gør øllen blød og rund. Humlen er dog hovedpersonen og bidrager med ikke bare et bitteret følge, men også tropiske frugter og græs. Ja, så skal det også lige siges at alkohol også bidrager med en lækker omgang fyldighed. Eftersmag er ikke udpræget lang, og bitterheden er bliver heller ej hængende så længe.

Konklusion
Forventninger er indfriet, det er en IPA der smager af humle. Det er et behageligt og dejligt bekendtskab, at drikke IPA Simcoe & Chinook. Den er dejligt forfriskende og er ligeledes en sødmefuld og frugtig øl.
Nok er det en god øl, men jeg kan ikke give den topkarakter, da den ikke river mig bagover. Den skulle besidde noget vildskab og rykke rundt på min opfattelse af hvordan en IPA skal smage. Derfor må den “nøjes” med det næstbedste.

øl4

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: