Øltype: Brown Ale
Akohol: 4,5% vol. (50 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 45 kr. 
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.

English resumé below… 

Det var da jeg anmeldte Brygghuset Finn – Brown Ale, at jeg min opmærksomhed igen blev rettet mod denne øltype. En øltype man som ølnørd ej særlig tit støder på, og det er jo i og for sig synd. For det er vel meget mere end den gængse Newcastle Brown Ale, der jo vist nok er tilsat farve for at få det brune look.
Derfor dykker jeg nu ned i Nøgne Ø’s svar på en brown ale, og det bliver spændende at se, hvad den har at byde på.

Udseende
Man skal være godt tålmodig i opskænkningen af denne øl, da den bruser vældig, både i flasken og i glasset. Det tog i hvert fald en rum tid inden jeg kunne tage det obligatoriske billede, og skummet havde lagt sig i et anstændigt leje. Nu ironiske nok, er skummet så godt som væk.
Det er ikke meget lys jeg kan tvinge igennem øllen. Dog skinner der lidt igennem i bunden og i toppen i lysebrune farver.

Duft
Det er en sødmefuld aroma, der præger denne øl. Den dufter frisk af humle, selvom humlen umiddelbart ikke er så fremtrædende. Sødmen giver mindelser om karamel, ristede nødder samt kaffe. Det er faktisk ikke så mange duftindtryk jeg kan udvinde af aromaen.

IMG_20160116_194357

Smag
Mundfylden er dejligt blød og rund. Bag øllens bløde ydre viser sig kulsyre og kaffe noter, der prikker og stikker på tungen.
Øllen er lidt vandet synes jeg, men det gør bare øllen så meget nemmere at drikke. Trods den vandede fornemmelse, føles øllen tør i både gane og svælg. Jeg vil nok sige at jeg bliver lidt træt af at drikke øllen her – den keder mig lidt.
Eftersmagen er en anelse bitter og er primært domineret af de ristede noter.

Konklusion
En blød og lækker mundfylde har Nøgne Ø’s brown ale. Og på bare 4,5% er det nemt at drikke øllen, der kan drikkes ad store mundfulde.
Den river mig dog ikke helt ud af fatning og jeg savner at den skejer lidt mere ud. Nu skal jeg også være ordentlig, da øllen jo ikke er brygget som en ekstrem-øl, men som en hverdagsøl. Og i og med at det er en hverdagsøl, sniger den sig lige op på tredje bedste karakter, da det er en god øl, men heller ikke mere end det – men selvfølgelig bedre end en Newcastle Brown Ale.

3 ud af 5 kapsler.

øl3

Resumé
A slightly boring but enjoyable Brown Ale. An aroma of coffee, caramel and nuts, and a taste of coffee notes. It has a smooth yet watery mouth feel. At 4,5% abv it’s easy to drink, but is do not save from being kind of boring on the long term.

Husk af tjekke Ølnovicerne ud på de sociale medier og følg os hvis du lyster: FacebookInstragramTwitter og Untappd.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: