Øltype: Saison
Alkohol: 5,5% vol. (33 cl.)
Forhandler: Ølbutikken, 30 kr.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

Enligsh resumé below…

Fra den ene yderlighed til den anden. Denne aften har jeg valgt at anmelde to øl (ikke som i To Øl, men som i to forskellige øl).  Jeg var lidt skuffet over Nøgne Ø’s performance med deres brown ale, tænkte jeg at jeg sagtens kunne anmelde endnu en øl. Jeg kan da mærke nu, at jeg er halv beruset efter at have konsumeret en hel halv liter all by myself
Mad Yeast – Mad Saison har jeg fået i julegave af min søster, der var så elskværdig at give mig øl til mit stigende forbrug af øl.
Ja, som Anders Matthesen siger: “En ølentusiast er bare en alkoholiker med en notesblok!”

Udseende
Jeg bliver overrasket over at se, at øllen er fuldstændig gennemsigtig i flasken. Det er den i hvert fald lige indtil, jeg vender flasken på hovedet og alt muligt “dejligt” bundfald hvirvles rundt i øllet. Det var nok ikke lige det smarteste, men nu er øllen gået fra at være gennemsigtig til at være pænt tåget.
Skummet var stort og flot til en start, men er nu decideret kedeligt. Der er ikke megen fest og farver og det længere.

Duft
Aromaen er lige spot on, og er som en saison skal være; syrlig og med et strejf af hø og stald. Der er også en sødmefuld duft over øllen, da den dufter svagt af mandler eller jeg ville have skrevet mazarinkage, men der er jo også mandelessens i, så det kommer ud på et. Øllen har en dejlig aroma og man har ligesom mulighed for skelne skidt fra kanel, da det renser dejligt ud.

IMG_20160116_212519.jpg

Smag
Der er på en eller anden måde noget syntetisk sødt over den. Det er dog på den gode måde, og det er som om den smager af det her syrlige slik, næsten hen af ferskner (stadig som slik) bare mere syrligt.
Øllens mundfylde er syrlig ligesom resten af øllen, vi er dog ikke ovre i en lambic syrlighed, der kan få det hele til at snerpe sammen, det er vi heldigvis forskånet for.
Der ikke meget bitterhed i øllen, men den er der og trods sin ringe eksistens, så kan jeg smage og fornemme den.
Bitterheden bidrager med en langvarig og tør eftersmag, men hvor jeg stadig kan smage de syrlige noter.

Konklusion
Det er en forfriskende øl, hvor både sødme og syrlighed spiller perfekt sammen. Jeg har ikke hørt om Mad Yeast før, men det er da et bryggeri jeg vil prøve at opsøge noget mere, for de brygger i særdeleshed godt øl.

4 ud af 5 kapsler.

øl4

Resumé
A nice, fresh and great Saison. Mad Yeast has found some quite unique here; a perfect mix between hops and yeast.
The aroma is sour and has a scent of hay and almonds. The flavor is also sour, but not as sour as a lambic. I like the hint of bitterness I can taste in the aftertaste.
It’s a complex beer this on is. And I like it!

Husk af tjekke Ølnovicerne ud på de sociale medier og følg os hvis du lyster: FacebookInstagramTwitter og Untappd.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: