Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 12% vol. (75 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 150 kr.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

English resumé below…

Det er svært med disse ultrahypede og dyre øl. Hvordan skal man reagerer på øllen, er det en øl man kan lide, og er det i så fald en vi vil give topkarakter? Dette er bare et par af de tanker, der fiser gennem hovederne på os, da vi fredag aften sidder med en af de helt store øl i hånden.

Bare prismærket skriger til himlen om, at denne øl vil frem i verden og den er sikker i sin sag. Så forventninger kunne ikke være skruet mere op, og vi må håbe at den kan leverer og kan leve op til sin vilde ry.
I denne særlige anledning har vi optaget en lille video, hvor vi slås med at åbne øllen, kigger på en vis oplukker og snakker lidt om og tykt og tyndt.

Udseende
Øllen er snart ikke til at drive ud af flasken og tunge øl danner overhovedet intet skum.

Duft
Det denne Speedway Stout dufter allermest af er kaffe, hvilket heller ikke er så mærkeligt nu hvor det er en coffee imperial stout. Øllen er sågar brygget med ristede kaffebønner, for at frembringe den gode aroma af kaffe og chokolade.
Udover kaffen kan vi da også fornemme mørke bær, farin og karamel, der frembringer en god omgang sødme til den lidt bitre kaffe.

Smag
Smagen er domineret af den tunge smag af kaffe. Øllens fylde er klæbrig og klistret, og samtidig er det en fuldfed øl, der giver mindelser om piskefløde.
Der en god balance mellem de vold ristede noter og den tunge alkohol. Alkoholen er ikke voldsom, men alligevel er den tilstede og kan mærkes.
Eftersmagen er præget af alkoholens styrke, og den bliver der for en rum tid.

Konklusion
Det er en øl der ligger baren højt, men vi vil indrømme, at vi ikke rigtig er blæst bagover. Øllen er drinkable, og det er lidt af et særsyn blandt så fuldfede og sorte øl.
Det er som om vi har drukket den før, og at den ikke rigtig skiller sig ud fra andre gode imperial stouts – f.eks. To Øl – Goliat. Prisen spiller i høj grad ind her, og det er en ret dyr øl og når den øl koster over 100 kr. forventer man et eller andet magisk næsten. Vi har i hvert fald smagt noget, der i høj grad minder om denne øl. Derfor den “lave” karakter på:

4 ud af 5 kapsler.

øl4

Resumé
It is quite difficult with these expensive craft beers. The beer costs 150 danish kroners, it is about $22. So just by that, our expectation are already set high.
The aroma is heavy with coffee, and we also smell an aroma of chocolate. The flavor is alot like the aroma, with heavy amounts of coffee, chocolate and alcohol. The mouht feel is nice and smooth.
And just like any other beer, we have to rate this. We think that this beer isn’t that unqiue as some people promote it to be. We have tasted some beers that taste just like it, if even not better, and at half the price.

Husk af tjekke Ølnovicerne ud på de sociale medier og følg os hvis du lyster: FacebookInstagramTwitter og Untappd.

2 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: