Øltype: Belgisk Ale
Alkohol: 6% vol. (33 cl.)
Forhandler: Ølbutikken, 30 kr. (gave)
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

English resumé below…

The Bitterhumle is strong with this one! – citat Yoda.
Dette er sidste øl, af de tre jeg fik af min søster i julegave. Og hvilke øl de har været indtilvidere. Første øl var en IPA fra dugfriske WestEnd Brygcentral, der scorede 4 kapsler. Det samme gjorde Mad Yeast med deres Mad Saison, så det bliver i sagens natur spændende, at smage denne sidste øl, og se om den kan leve op til de to andre.

Tilbage til Yodas ovenstående citat. For da jeg skulle vælge mig en øl til aftenens anmeldelse, havde jeg lyst til en IPA. Derfor valgte jeg da også mit IPA glas, for det passer jo så godt til øltypen. Men da det nu er en belgisk ale, skulle jeg måske valgt et andet glas. Nok om det, videre til anmeldelsen.

Udseende
Flot halmgylden øl, hvor jeg lige kan skimte de hidsige bobler stige til vejrs. Skummet er hvidt, og danner små blonder på overfladen.

Duft
Af en belgisk ale at være, så er humlen forholdsvis aggressiv. Den springer op og roder rundt inden i mit hoved. For hvad er det lige helt præcis den dufter af? Er det blomster, citrus eller tropiske frugter. Gæren spiller ligeledes mig et puds og får mig til at tænke på både bananer og brettanomyces.

Smag
Smagen minder lidt mere om en belgisk ale, men den er stadig nært beslægtet med sin humlede artsfælle, i form af den engelske IPA.
Det er dog ikke bare humle det hele, malten har også en finger med i spillet og giver øllen en god og fyldig krop – mundfylden er i hvert fald lækker.
Humlen kan langt hen af vejen smages i eftersmagen, hvor den er meget dominerende. Her hersker den med hård hånd og slipper ikke sit bytte lige med det samme. Det er smagen af græs og flora, som jeg forbinder denne humle med.
Det er en tør øl, og jeg sidder tilbage med en tør fornemmelse på tænder og i ganen.

Konklusion
Jeg synes det spændende at smage nogle øl, man nødvendigvis ikke lige selv har udvalgt sig. Så derfor skal der lyde en stor tak til Marie, min søster, for at vælge disse tre meget lækre øl.
Dette var i allerhøjestegrad en rigtig lækker øl, der røg lige ned i løgnhalsen på rekordtid og hurtigere end jeg kunne nå at skrive denne anmeldelse. Efter min mening burde de nok kalde dette en belgisk IPA, da jeg synes humlen fylder ret meget.
Brussels Calling følger de to andre øl trop og indkasserer samme antal kapsler, da den leverer en god præstation men er ikke revolutionerende.

4 ud af 5 kapsler.

øl4

Resumé
Brussels Calling is a rather delicious craft beer. The beer style is a Belgian Ale, but I would call it a Belgian IPA instead, since the flavors are more like an IPA.
The aroma is alot of things, citrus, flora and tropical fruits. A really nice beer.

Husk af tjekke Ølnovicerne ud på de sociale medier og følg os hvis du lyster: FacebookInstragramTwitter og Untappd.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: