Øltype: Imperial Black IPA
Alkohol: 8,9% vol. (35 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 35 kr.
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler. 

English resumé below…

Udseende
Først vil jeg snakke lidt om etiketten, da den er rigtig flot. En gammel kvinde i en portrætramme, i blå og grå nuancer. Jeg vil nok betegne hendes ansigtsudtryk som melankolsk.
Øllen er sort men tenderer til det gennemsigtige. Skummet er flydigt, men forsvinder hurtigt og efterlader ikke meget andet end blonder tilbage på toppen.

IMG_20160120_201914

Duft
Wauw! Denne Imperial Black IPA dufter fantastisk! Jeg kan dufte mørke bær, som godt kunne være solbær, dernæst kan jeg dufte et strejf af kaffe, men humlen er den mest dominerende og giver associationer om Rynkeby Blandet Saft. Det er virkelige som om jeg sidder med en fruit IPA, så tung er duften af humle, mørke bær og tropiske frugter.

Smag
Det er en stor og behagelig oplevelse at drikke Founders – Dark Penance. Penance betyder på dansk straf eller bod, men det er bestemt ingen straf at drikke øllen, det er mere en belønning.
Mundfylden minder mig om at drikke en stout, da den har samme fyldighed som kendetegner øltypen.
Bag mundfylden dukker humlen igen op og spiller med musklerne. I mundfylden finder jeg også smagen af solbær, kaffe og ja bare godt ristet malt. Øllen er på hele 8,9% abv, men den er ret nem at drikke, og det er lækkert.
Eftersmagen er en blanding mellem en stout og en IPA, hvor jeg både kan smage humlens bitterhed og maltens ristede karakter.

Konklusion
En virkelig lækker Imperial Black IPA, der har den perfekte balance mellem humle og malt. Det er ikke en humlet stout, som man oftest støder på, men det er som sagt den perfekte balance mellem humle og malt. Humlen har magten, men malten har også noget skulle have sagt med smagen af ristet malt og en god kaffebitterheder. Dark Penance ligger sig i toppen sammen med de allerbedste black IPA’er anmeldt her på bloggen, her kan nævnes: Beerbliotek – Black IPA,  Munkebo Mikrobryg – Gleipner og To Øl – Black Malts and Body Salts.

5 ud af 5 kapsler.

øl5

Resumé
A perfect balanced Imperial Black IPA. The scent are filled with an aroma of blackcurrant and tropical fruits. So is the taste. The mouth feel is so very pleasant, it is smooth, but yet roasty. The bitternes is also present of the hops.
One of the best Imperial Black IPA’s I have ever tasted!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: