Øltype: Specialty Grain
Alkohol: 5,2% vol. (50 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Bryggeriet Frejdahl (Vestfyn).
Bedømmelse: 2 ud af 5 kapsler.

English resumé below…

Anden øl fra Bryggeriet Frejdahl anmeldelse i aften, regner med at det bliver som i en del af en mindre serie bestående udelukkende af øl fra Frejdahl.

I denne serie kan du også læse om: Guldtop og Valravn.

Udseende
Jeg er lige ved at brænde sammen over Frejdahls mangel på almindelig etikettedesign. For på Nidhug er det umuligt at tyde hvilken øltype øllen er. Man bliver bare præsenteret for en lang smørre af smagsnoter og højtsvævende udtryk. Så vi starter allerede halv negativt ud. Det er sgu ikke godt.

Jeg vil som minimum have at vide hvilke øltype øl er af. Det er da det mindste man kan forlange. Jeg har desuden bestemt mig for ikke, at finde ud af hvilken øltype det er før jeg skriver konklusionen i denne anmeldelse. Det kan jo også være spændende at gætte sig frem til det for en gangs skyld.

Øllen har samme rød-brune farve som ovenstående etikette. Ville sige at den ligner kloakvand, men det er vist lige hårdt nok. Dog er den ikke videre indbydende, da det ligner en eller anden form for discountcola. Skummet var brusende og luftigt, og nu er der overhovedet intet skum tilbage.

Duft
Duften er noget mere indbydende end øllens farve. Her kan jeg dufte mælkechokolade og kaffe. Den har desuden en eller anden form for saftvandsagtig duft, af solbær og hindbær.

Smag
Hvor duften lover fedme, chokolade og mørke bær. Så bevidner smagen om noget helt andet. Den føles lige i et splitsekund fyldig, men slår hurtigt over i en mere skuffende og vandet oplevelse.
Man kan sagtens lave en blindsmagning med denne øl, får jeg ved jo ikke hvilken øltype det er. Jeg er dog ved at spore mig ind på den og det er velsagtens en brown ale.
Med det sagt, så er det en meget kulsyreholdig brown ale, og den tenderer næsten en sodavands kulsyreniveau.
Eftersmagen er ikke videre spændende, da den ikke bidrager med meget andet end en snert af kaffe og enorme mængder kulsyre.

IMG_20160201_201557

Konklusion
Nå, lad os se om Ratebeer ved hvilken øltype, vi har med at gøre her? Specialty Grain, WTF (Why The Face)? Det smager altså som en brown ale! Dette skriver Ratebeer om øltypen:

Beer made with a speciality grain, most typically rye, but also common are rice, sorghum, millet, corn, buckwheat, oats and spelt. As this is a catch-all category, alcohol levels, bitterness, and color vary.

Så kan jeg bedre forstå hvorfor Frejdahl ikke har skrevet hvilken øltype det er. Eller det kan jeg faktisk ikke. Det er jo til direkte gene for mig, at jeg ikke kan finde ud af hvilke øltype det er.

Øllen er som sådan heller ikke meget bevendt, og da jeg sad med den tro at det var en brown ale, ville jeg give den 2 kapsler. Nu hvor det er en specialty grain i stedet for, har karakteren faktisk ikke ændret sig særlig meget. Karakteren står og falder på, dens manglende helt nødvendige og ordinære information, og så er den bare ikke særlig spændende. Der er simpelthen for langt mellem, hvad de skriver på etiketten og hvad jeg oplever. Det er bedre at folk danner deres egne smagsindtryk, end i detaljer beskrive dem, bare fordi de ikke kan finde ud af at skrive øltypen på.

2 ud af 5 kapsler.

ol2

Resumé
Again with the labels, where is the beer style? In the matter of fact, they haven’t written it down at all, on this beer. I had to guess it all by myself, and I’d guessed it would be a Brown Ale, but it is not!
The scent is nice and smooth with an aroma of milk chocolate, coffee and blackcurrant. But the taste is nothing like the aroma. It’s quite the opposite, in the matter of fact. It’s rather watery and have been added a lot of carbonic acids.
So what is the beer style then? It is a Specialty Grain, here is Ratebeers explanation:

Beer made with a speciality grain, most typically rye, but also common are rice, sorghum, millet, corn, buckwheat, oats and spelt. As this is a catch-all category, alcohol levels, bitterness, and color vary.

So, this beer is not my cup of tea. Nice scent, but lacks in everything else. And the missing beer style does not help a lot either.

2 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: