Øltype: Weissbier
Alkohol: 5,7% vol. (50 cl.) 
Forhandler: Sponsoreret af Ølværket
Bedømmelse: 2 ud af 5 kapsler.

English resumé below… 

En gang tilbage i oktober fik jeg ud af det blå tilsendt tre øl fra Ølværket. Disse tre øl er og var Triple X-mas, Offshore (som jeg allerede har anmeldt, men som nu er brygget med en ny nordisk gær) og denne aftenens anmeldte øl Aurora. Tak til Ølværket for endnu en gang at sponsorer Rookiebeers øl, det er alt for meget.

Aurora er en lys hvedeøl og er brygget med ny nordisk gær, der er udarbejdet fra Claus Meyers æblegård på Lilleø. Gæren går også under navnet “vandregæren” og den kan der læses meget mere om den i denne artikel fra Det danske Ølakademi.

Udseende
Der gik lang tid før jeg kunne hælde øllen helt op i glasset, da kulsyren var virkelig vild og voldsom. Det var snart ikke til at ørenlyd, så voldsom meget gang var der i øllen. Dem bruser eneste ligeså meget op som en sodavand (måske ikke det bedste tegn).
Øllen har en orange og letbrunlig glød, trods skummet var vildt og voldsomt er det nu helt væk, igen lige som en sodavand.

Duft
Mens jeg sad og kæmpede for at holde øllet i glasset, spredte aromaen sig i min stue. Første indskydelse var en duft af skumbananer, den her lidt kunstige duft, som hvis man dufter til en bananlikør.
Nu hvor jeg sidder med snueskafte placeret få centimeter fra øllets overflade, dukker der en duft af karamel op, men også en halv sprittet aroma, som faktisk er noget gennemtrængende. Er det en blanding af skumbanan og sprittuds?

IMG_20160212_211649.jpg

Smag
Øllen farer rundt i munden på mig. Den er alle veje, og det skyldes i høj grad den voldsomme karbonering, og det er efter min mening for meget af det gode.
Bag kulsyren dukker der heldigvis lidt smag op, og det undrer mig at den ikke er sød som duften, men derimod besidder brændte noter, der nærmere udtørrer end forfrisker.
Eftersmagen er lang, bitter og tør. Jeg leder med lys og lygte efter smagen af hyldeblomst, for hvor dukker den op? Ransager jeg mine smagsløg, ligger hylden allerbagerst i mundhulen efter øllet er forsvundet ned i mavesækken.

Konklusion
Bøvsevand, jep det er hvad denne øl er. Lidt mere har den måske at byde på, men jeg kan ikke huske at jeg har bøvset så meget efter have drukket en øl. Karboneringen er over the top, og medvirker til give et forvirret indtryk. Det ville have klædt øllen, at blive væsentlig nedtonet mht. kulsyren.
Duft og smag clasher desuden også, da jeg forventer ud fra duften at drikke en læskende weissbier, rig på banan og friske indtryk. Derimod bliver jeg mødt af bitre noter og en tør øl, der lang i spytten og ikke rigtig ved hvad den vil.

2 ud af 5 kapsler.

Resumé
Well, this beer is a bit of a disappointment. The aroma says: “Hey I’m a weissbier, with the scent of banana and yeast!” But the taste is the direct opposite. Gone are the banana flavours and the freshness that we know and love from a weissbier. On top of that, is the carbonation too much. The foam was wild and almost out of control, and it took ages to pour the beer.
The aftertaste is long, bitter and dry, not what I expect from a weissbier. So a bit of a disappointment…

2 out of 5 bottle caps.

øl2

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: