Øltype: American Pale Ale
Alkohol: 5,6% vol. (33 cl.)
Forhandler: Beergium.com, 4,59 € / 35 dkk.
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.

English resumé below…

Jeg fortsætter mit Omnipollo trip med Mazarin, en american pale ale brygget med havregryn.

Udseende
Igen bliver jeg nødt til at nævne den ultra lækre etikette. Det eneste der pryder øllen udover navnet og lidt information, er det udbrændte lys. Sammenhængen mellem lyset og navnet Mazarin kan jeg ikke helt greje. Mazarin forbinder jeg typisk med en mazarinkage, en lidt tør kage med smagen af marcipan. Mazarin skulle desuden være opkaldt efter en fransk kardinal Jules Mazarin, der regerede Frankrig sammen med Ludvig XIV. Hvorom altid er, er det en virkelig fed etikette og en etikette der indprenter sig i hukommelsen.

Henok fra Omnipollo skriver på ratebeer om øllen:

Mazarin is my take on a “thinker’s beer”. Rather than being big and undecipherably complex I wanted to create something that would calm a hop yearning nerve without fuddling the brain too much. In other words, a lavishly hopped ale of judicious ABV — an Extra Special Pale Ale if you will.
In fact, so extra special that it snatched a gold medal at the Stockholm Beer & Whisky Festival 2013.

Henok

Øllen står flot i glasset. Det er ugennemsigtig og gul-orange. Skummet er hvidt, og bliver på øllets overflade, og efterlader blonder på glassets kant.

Duft
Det er en grandios aroma af humle, der møder mig så snart jeg stikker næsen i øllet. Den er på en gang frisk og sødmefuld. Jeg fornemmer en duft af appelsin og syrlige grapefrugter. Der er samtidig en næsten kandiseret sødme over øllen, hvilket gør den utrolig lækker at dufte til.

IMG_20160217_205153

Smag
Det er en læskende APA der samtidig besidder den velkendte tørre eftersmag. Mundfylden er blød, hvilket skyldes at øllen er brygget med havregryn, og den smager dejligt at appelsin og citron. Bitterheden er fremtrædende og medvirker til denne karakteristiske eftersmag.

Konklusion
Forventningerne til samtidlige øl jeg har købt fra Beergium.com er enormt høje. Jeg vil jo gerne give dem en god karakter og de seneste tre øl fra Omnipollo henholdsvis indkasseret 2 gange 4 kapsler og 5 kapsler, hvor af Noa har fået den bedste karakter.
Mazarin er bare ikke så revolutionerne for mig, der er sker ligesom ikke nok til at jeg kan forsvare at give den mere end 3 kapsler. Det er en lækker øl, men ser jeg på Omnipollos høje standard så falder denne øl lidt igennem.

3 ud af 5 kapsler.

øl3

Resumé
A really cool label and the name of the beer, Mazarin is quite puzzling.
The aroma is delicious, with a scent of oranges and grapefruits. The taste is refreshing and yet dry.
But Mazarin does not bring anything new to the table. It is a nice beer but not that revolutionary. So it gets 3 out of 5 bottle caps.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: