Øltype: Pilsner
Alkohol: 4,7% vol. (33 cl.)
Forhandler: Superbrugsen, 4,50 kr. 
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler.

At skulle fælde dom over en øl jeg har haft i sutteflasken, siden jeg var lille, det er faktisk en svær disciplin. I mit barndomshjem har min far altid sværget til Thy Pilsner og Thisted Bryghus. Ja, du har gættet rigtig. Jeg er opvokset i Thisted.
I følge min far var der ikke noget bedre end en Thy Pilsner, lige indtil jeg fik ham introduceret for øllene fra “Indiens land” – IPA’er. Nu synes han, at Thy Pilsneren er en anelse kedelig. Men øllene bliver stadig købt ind og der står altid en kasse i hullet til fri afbenyttelse.

Det er da i øvrigt for dårligt, at jeg ikke har anmeldt øllen endnu, trods min opvækst i Thisted, og at øllen er så ligetil og altid tilgængelig. Pilsneren starter vi alle sammen med at drikke og som noget af det første, når vi begynder at gå i byen. Tuborg og Carlsberg hedder de vist nok. I Thisted har vi været så heldige at have alternativet Thisted Bryghus, men det er først inden for de sidste fem-seks år, at jeg er begyndt at sætte pris på Thy Pilsneren.
For i mine unge år skulle øllene være iskolde og helst ikke smage af for meget (her klarer Tuborg opgaven ganske godt), og Thy Pilsneren var lidt for kras til mine sarte smagsløg.

IMG_20160222_211646

Nogle gange har man bare brug for en simpel øl, ikke for simpel, men lige tilpas. Her er Thy Pilsner den perfekte øl, da den har en rigtig god bitterhed og med et bid jeg normalt ikke oplever ved en “simpel” pilsner. Den er ikke ligeså vandet som en Tuborg, og den byder ind med mere end den sædvanlige konsumpilsner.
Thy Pilsner går godt til det meste, som den perfekte tørstslukker en varm sommerdag. God ved både frokosten og aftensmaden. Så snart øllen rammer svælget udbryder jeg instinktivt “Ahhh!”  Til festen hører den ligeledes til, og bliver ikke klæg, kedelig og intetsigende selv efter mange øl. Jeg vil sågar gå så langt, som at sige, at den godt kan drikkes lunken.

Øllet flyder i mit blod og 90% af det er Thy Pilsner. Som jeg indledte teksten med, er det svært at tage stilling til en øl, som jeg for første gang smagte som tre-årige og elskede. I mine teenageår var jeg ikke meget for den, og nu kan jeg igen ikke få nok af den. Så hvad skal den have, 4 eller 5 kapsler? Ud fra ølekspertens perspektiv skal den have 4 kapsler, da der findes bedre pilsnerne derude et sted, men som et barn af Thisted og med Thy Pilsner i blodet får den 5 kapsler.

Hvor vidt om dette er en reel anmeldelse eller ej, det er jeg selv i tvivl om. Teksten løb af med mig og det gik fra en almindelig anmeldelse til en kærlighedserklæring. Dem må jeg skrive nogle flere af…

5 ud af 5 kapsler.

5kapsel

2 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: