Øltype: Wheat Ale
Alkohol: 5,2% vol. (33 cl.)
Forhandler: Beergium.com, 4,49 €
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

English resumé below…

Det bliver spændende at se, hvad Omnipollo har fundet på denne gang.
4:20 Vanilla Waffle Wheat er en del af serien Magic Numbers, og prøver ligesom alle andre øl fra Omnipollo at skeje ud og ikke være ligesom alle andre.
Øllen er af typen wheat ale, ikke en hvedeøl, men en øl der har mere humlearoma og en form for syre, dog er bitterheden lav. Denne øl er brygget med vaniljebønner og hvedemalt.

Udseende
Øllet har en smuk halmgul farve. Øllen er tilmed ugennemsigtig, og jeg kan knapt ane boblerne der stiger mod overfladen. Skummet på øllet er brusende og boblende og som I kan se på videoen er der gang i skummet. Nu ligger det dog henslængt hen og gør ikke meget væsen af sig.

Duft
Øllen dufter dejligt af friske rabarber, hindbær og en snert af jordbær. Vaniljen kan jeg tilmed også dufte, der blander sig fantastisk godt med de vidunderlige noter af rabarber, hindbær og jordbær. Duften giver associationer om sol, sommer og rødgrød med fløde.

Smag
Denne øl er indgrebet af blødhed. Hvor jeg før snakkede om rødgrød, virker det næsten som at spise øllen i stedet for at drikke den, så rund og blød er øllen.
Øllen er sur/sød i duften, men smagen slår mere over i en sød smag, hvor jeg samtidig kan smage humlen, samt en langvarig bitterhed, der dog ikke er så gennemtrængende, som ved en pale ale eller en IPA.
I eftersmagen er øllen ret sød og bliver tilmed en anelse klæg. Jeg savner lidt mere spræld, her kunne det eventuelt være kulsyren, der giver mere liv til øllen.

Øloplukker fra oplukkere.dk
Øloplukker fra oplukkere.dk

Konklusion
Jeg er meget begejstret for aromaen, der giver mig både associationer til sol, sommer og rødgrød med fløde. Smagen leverer tilmed også, og jeg har fornemmelsen at spise rødgrød. Blød og sød er øllen, men det hele bliver en anelse tamt i sidste ende. Det ændre dog ikke på at det er sommer i en øl.

4 ud af 5 kapsler.

øl4

Resumé
It’s like summer in a bowl! (Joey – Friends)
The aroma is awesome. I can smell both rhubarbs, raspberries and strawberries. The vanilla is also present and the balance within the aroma is near fantastic.
Like the aroma, can I taste rhubarbs, raspberries and strawberries. The mouthfeel is so smooth, and it is almost like eating porridge (rødgrød). The bitterness is quite calm and easy going. The aftertaste becomes a bit too sweet and sticky.
But I love the aroma and taste, and Omnipollo has made a beer that makes me yearn for summer.

2 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: