Øltype: Oatmeal Stout
Alkohol: 7,7% abv. (33 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 50 kr.
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.

English resumé below rating.

Søndag aften kl. 21.30 begynder musikken. Ikke i min lejlighed men inde ved siden af. “Ikke igen” tænker jeg, for det er ikke normal musik, som de spiller på P6 Beat eller P3. Nej, der bliver skruet max op for tv’ets ringe dåsehøjttalere, når den violinspillende flødebolle Andre Rieu toner frem på DK4’s sendeflade.
Det forstyrrer lige midt i den bedste sendetid på DR2, hvor Nak og Æd igen er på tv. Jørgen og Nikolajs udråb som “fuldstændig” og “fedt man” drukner i lyden af en poppet udgave af Champagnegaloppen, hvis den da kan blive mere poppet. Kæft, hvor gider jeg det bare ikke! Jeg slår for en kort stund over på selv samme program, som er ved forpeste min tilværelse, for lige at se om, det er så slemt som jeg gør det til.
Jeg kan knapt nok holde det ud!
Det resulterer i at jeg slukker for tv’et, skruer op for mit eget anlæg, så jeg da trods alt ikke skal høre på det kattejammer og giver mig i kast med at anmelde en øl. Jeg lytter i stedet til The War On Drugs, god musik at skrive til.

Udseende
Black Exodus er en øl brygget af det amerikanske bryggeri 18th Street Brewery. Øllen er på dåse, og etiketten er lækkert udført. Med sine flotte farver og silkebløde ydre, var det en af grundene til at hev øllen ned fra hylden.
Om der noget religiøst over navnet på øllen, lader jeg guderne og bryggerne om, men Exodus betyder på latin Anden Mosebog, som der må været noget om snakken.

Oats and dark malty goodness make a mass imigration for the promised land of flavor in our Oatmeal Stout.

SAMSUNG CSC

Duft
Det er en anelse brysk og lidt krads duft, Black Exodus møder mig med. Det er en duft med rigelig brændte noter, den ligger lige i et trin over den almindelig stout. Jeg fornemmer desuden en form for sødme fra havren. Jeg kan dog ikke opfange så mange nuancer, som man f.eks. kan med en Imperial Stout. Black Exodus dufter af to ting: kaffe og meget mørk chokolade.

Smag
Mundfylden er ganske okay, det er ikke fordi der sker så meget. Den går fra at være fyldig og cremet til at være en anelse vandet. Jeg har drukket IPA’er der har mere fylde over sig end Black Exodus.
Smagen af kaffe og den mørke chokolade ligger og lurer og springer på må og få frem i eftersmagen, og det er lidt en kedelig tendens.
Jeg tænkte, at nu ville jeg prøve at parre øllen med et stykke chokolade. Det blev et marcipanpåskeæg fra Anton Berg, som vækker mere sødme frem i øllen. Eftersmagen er knap så tør, bitter og vandet, som hvis jeg drikker den uden.

Konklusion
Virkelig lækker etikette, og man skulle tro at øllen kunne bære det. Desværre falder den lidt fra hinanden. Det er ikke rigtig som om, at den tør stå ved sig selv. Jeg mangler i hvert fald mere fylde og gåpåmod. Jeg skal da ikke ty til feje tricks og spise chokolade dertil, for at løfte øllen bare lidt op over niveau.

3 ud af 5 kapsler.

Resumé
Quite the average Oatmeal Stout, and definitely not 50 Danish kroner worth. The label is awesome, but the beer isn’t.
The aroma has two flavours; coffee and dark chocolate. The taste is on the other hand rather boring and blank. It tastes like poorly brewed coffee, and the mouthfeel is almost gone. I have tasted IPA’s who have a deeper and thicker mouthfeel than this Oatmeal Stout.
I’ve tried some chocolate on the side, and it made the experience better. I feel it is cheating to eat chocolate, for the beer to taste better when it has to perform on its own.

3 out of 5 bottle caps.

øl3

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: