Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 12% abv. (0,2 cl.)
Forhandler: Basement Beer Bar, 75 kr.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler. 

English resumé below rating.

Det er lidt vildt, at jeg nu har smagt tre forskellige slags af Alesmiths Speedway Stout. Først den helt almindelige, sidenhen den vietnamesiske og nu denne hawaiianske. De to sidste øl har jeg indtaget på Basement Beer Bar, Aalborgs førende og eneste rigtige ølbar.

Det bliver en kort anmeldelse, da jeg sad på Basement da jeg drak den, men jeg fik da kradset et par noter ned.

Duft
Ikke underligt nok, dufter øllen af kaffe – jeg har skrevet “en kaffe med hawaiianske rødder”, den burde være speciel. Jeg kan ikke genkalde mig duften nu, men det må være en dejlig duft. Oveni smider øllen om sig med en fantastisk duft af chokolade.

Smag
Der er knald på sødmen og kulsyren er lige tilpas. Kaffen er ligeledes fremtrædende (no shit Sherlock), men mundfylden gør åbenbart ikke så meget væsen af sig, ikke i forhold til den vietnamesiske udgave, erindrer jeg. “Den smager ikke af fisk?! Nej, den smager af chokolade.”

Konklusion
Jeg har skrevet: “Hvad har vi her?” Hvor jeg vil hen med det, ved jeg ærlig talt ikke. Men noget jeg ved er, at jeg ikke finder den lige så god som den Speedway Stout brygget med vietnamesisk kaffe, den var bare bedre.
Her er hvad jeg skrev om den:

Duft
Dejlig duft af kaffe, også en sødmefuld aroma, en snert af chokolade. Kasger siger at den dufter meget af chokolade, som i skildpaddechokolade. Jeg fik lige en duft af humle, men også vild laktose, som ikke er tilsat, men det er som den er der.

Smag
Helt utrolig fyldig, virkelig vild smag af cremet kaffe (kan man sige det?). En mere frisk øl end Pirate Noir, alkoholen er mere fremtrædende og river lidt i smagsløgene. Den her skiller sig ud fra mængden, og den skiller sig også ud fra sin lillebror den normale Speedway Stout, der her på bloggen indkasserede 4/5. Det her er en fuldfed øl, der giver mig gåsehud. Den dufter som den smager og omvendt. Måske bedre end Mikkellers væselsdyrsøl – Beer Geek Brunch Weasel.

Alesmith – Speedway Stout, Hawaiians Specialty Blend er en vildt lækker øl, og jeg synes også at den har mere at byde på end den almindelig Speedway Stout, men den når ikke Vietnamese Speedway Stout til sokkeholderne.

4 ud af 5 kapsler.

Resumé
Basement Beer Bar is first beer bar in Aalborg who only serves craft beer. They have 21 taps, and when a keg runs dry, a new brew gets on.
They have had some quite excellent beers on their tap list, and later this month the Swedish brewery Beerbliotek appears and will have a tap takeover. I’m looking forward to it.

Otherwise have I tasted some unique beers at Basement Beer Bar. Three variations of Alesmith’s Speedway Stout have been on tap at Basement, and I have tasted two of them: Vietnamese Speedway Stout and Speedway Stout, Hawaiians Specialty Blend.

Speedway Stout, Hawaiians Specialty Blend is an excellent beer. The aroma is intense with a scent of coffee and an incredible aroma of chocolate.
Sweetness and carbonation are so balanced in the taste, but I miss some mouthfeel and it isn’t as present as Vietnamese Speedway Stout. The taste of chocolate is so good, and it is an excellent beer but not as impressive as Vietnamese Speedway Stout.

4 out of 5 bottle caps.

øl4

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: