Øltype: Saison
Alkohol: 5,5% abv. (33 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, fødselsdagsgave fra Asger og Kasper.
Bedømmelse: 2 ud af 5 kapsler.

Denne øl har jeg fået af Asger og Kasper i fødselsdagsgave, da jeg fyldte 29 år d. 3. maj.
Jeg har aldrig anmeldt en øl fra Brekeriet, så det skal nok blive spændende at smage en øl fra dette svenske surøls-bryggeri.

Udseende
Etiketten er ganske anonym, men er på en eller anden måde meget tilfredsestillende at kigge på med sit simple design.

 

SAMSUNG CSC

Duft
Det er en dejlig duft Brillant besidder. Jeg kan tydeligt dufte bretten, der har et præg af stald. Udover brettens karakteristiske aroma, er der en overvældende duft af citrus. Den dufter i øvrigt krydret, hvilket giver en spidsfindighed til øllet.

Smag
Jeg havde forventet en frisk og citrusagtig saison. Den er derimod alt for krydret. Den har en brændt, ja næsten røget smag.

SAMSUNG CSC

Nu er jeg vist kommet mig over forskrækkelsen, og har vendt mig lidt til øllens smag. Jeg vil være ærlig at sige, at det er ikke min kop te, når øllen bliver alt for krydret, og i dette tilfælde brændt.

Det svært afskille smagene fra hinanden. Jeg kan lige ane det sure, men det overdøves af øllens helt utroligt brændte og ristede eftersmag.

SAMSUNG CSC

Konklusion
Det var overhovedet ikke det jeg havde forventet. Hvor er det sure og det syrlige. En saison må gerne være lidt maltet, men ikke så meget at det bliver afbrændt malt. Det kan tydeligvis ikke ses på øllets farve, så man kan blive slemt forskrækket, hvis man ikke er til røgede øl. Jeg ved ikke hvad jeg skal mene, men jeg ved at jeg ikke bryder mig om øllen, og dette burde også afspejle sig i karakteren. Derfor får Brillant denne noget ærgerlige karakter:

2 ud af 5 kapsler.

øl2

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: