Øltype: Imperial Black IPA
Alkohol: 9,2% vol. (75 cl.)
Forhandler: Det Bette Ølhus, Ålbæk, 68 kr.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler. 

Denne anmeldelse er skrevet af Kristoffer Ryttersgaard, som jeg kom i kontakt med på Reddit, da jeg var ved at promovere Rookiebeers.
Kristoffer skrev at han gerne ville skrive en anmeldelse til bloggen, da han også går vældig meget op i øl, ja han arbejder sågar på Studenterbaren i Aarhus, så vi har her at gøre med en kompetent herre.
Håber I vil tage godt imod Kristoffer.

Udseende
Flot uigennemsigtig sortbrun farve med solid offwhite skumkrone.

Duft
Kraftig humle – dog lidt mildere end de fleste amerikanske humler, som er ”på mode” i tiden. Et tvist af maltethed og gær understreger øllens baggrund – her kan den belgiske karakter anes. Noter af mineraler og citrusfrugter anes som supplement.

h6JDTQB.jpg

Smag
Denne øl er et godt eksempel på, hvad en god Black IPA kan levere. Humlen udnyttes til at understrege malten, i skarp kontrast til regulære engelske eller amerikanske IPA’er, hvor det typisk fungerer lige omvendt. Westkust IPA introducerer sig selv med en mild, men bitter og humlet appetitvækker, som dog hurtigt træder i baggrunden, til fordel for en lækker ristet maltkrop. Med en solid fylde med smag af kaffe og let bitre urter sparker den døren ind og sætter sig på tungen, men bedst som man tror at man er på vej ud i retning af en stout- eller porteragtig eftersmag, vender humlen tilbage og leverer en solid, bitter finish. Undervejs mærkes karakteristisk belgisk gær, men det træder aldrig helt ind og fjerner opmærksomheden fra den amerikansk inspirerede stilart, og det er fedt. Mundfylden er hele vejen igennem kremet og rund, men dog en smule skarp.

Konklusion
Troubadour kendetegner sig typisk ved solide, afbalancerede (men ikke alt for komplekse) øl, og Westkust IPA er ingen undtagelse. Hele øllens humleindhold udgøres af belgisk Westkust-humle, og det giver den et fedt præg, som man ellers let kan savne, når amerikansk humle er toppen af poppen herhjemme. Kendere vil kunne nyde et sidespring fra Columbus og Amarillo, men der er bestemt ikke noget erfaringskrav for at kunne give sig i kast med Westkust IPA – det er en udmærket øl hele vejen rundt. Dog savner jeg en smule kompleksitet – selvom øllen leverer et solidt take på en Black IIPA, er det en relativt unuanceret fornøjelse, og derfor får den ”kun” fire kapsler ud af fem.

4 ud af 5 kapsler.

øl4

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: