Øltype: Red Ale.
Alkohol: 5,5% vol. (75 cl.) 
Forhandler: SuperBrugsen, 39 kr. 
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.

Det er ikke særlig tit jeg køber øl i supermarkederet længere. Oftest er udvalget noget vandet og jeg har tit smagt de forskellige øl. Der skal derfor en hel del til, før jeg tager en øl ned fra hylden, men det umulige skete for et par dage siden.

Udseende
Det var øllens spraglede etikette der gjorde udslaget. Etiketten har nøjagtig samme mønster som et par af Nikolaj Kirks bukser og jeg kan lige høre Nikolaj Kirk råbe “BAOBAB” af sine lungers fulde kraft, når han sammen med Jørgen Skoubo kokkererer i programmet Nak og Æd.

(Kan I se ligheden).

På mine billeder ser øllen sort ud, men den er faktisk mahogni rød til brun. Skummet forsvinder meget hurtigt, men fremstod da det peakede luftigt og beige.

SAM_1849.JPG

Duft
Det er ikke rigtig til at sige, hvad øllen præcis dufter af. Den har en aroma af lakrids over sig plus en sødelig blommeagtig duft. Jeg må nok slå fast og sige, at det er sådan baobabfrugt dufter (måske).

Smag
Smagen ligger sig tæt op af aromaen, hvor smagen af lakrids er den mest fremtrædende.
Mundfylden er desværre ret kedelig, da den føles meget vandet. Kulsyren er intens i øllen og affærdiger smagen og fyldigheden på en eller anden måde.

Øltypen har jeg ikke kunnet opstøve hverken på Untappd eller Ratebeer, men via en PDF-fil finder jeg ud at det er en Red Ale, og det er åbenbart en øl brygget i et begrænset oplag.
Red Ales har jeg ikke drukket mange af, så jeg vil hellere betegne den som en wienerøl ( en classic). Baobab Beer er dog noget mere bitter end en klassisk classic, der har en mere maltet karakter.
Eftersmagen er også i den kedeligere afdeling, da den bliver hængende, men ender tørt og støvet.


Konklusion

Kirk+Maarbjerg forbinder jeg med kvalitet, tildels også Jacobsen. Så derfor er Baobab Beer lidt af en skuffelse, ikke at jeg havde sat næsen op efter noget, men alligevel.
Lidt ros skal den dog have, da jeg sidder og drikker denne 75 cl store øl alene, uden at blive alt for fuld. Baobab Beer er kun på 5,5%, så den vil egne sig optimalt til frokost eller til aftensmaden.
Duften og smagen er i den grad ubestemmelig, og jeg bliver overhovedet ikke klog på hvordan baobabfrugten smager.
Jeg kan vist ikke koge mere suppe på den baobab øl, derfor lukker og slukker vi herfra.

3 ud af 5 kapsler.

øl3

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: