Hvordan anmelder man en alkoholfri øl? Dette spørgsmål skal jeg nu til at svare på, da Alkoholfributik.dk har været så venlige, at donere 12 øl fra deres sortiment af alkoholfrie øl til bloggen. 

Anmeldelser: Kapitel 1: BrewDog & Svaneke. Kapitel 2: Tre tyske pilsnere. Kapitel 3: Mikkeller x 3. Kapitel 4: Fire tyske hvedeøl.

Pakken med de 12 alkoholfrie øl blev leveret til den nærmeste Føtex med leveringsfirmaet Bring, så det kunne næsten ikke være nemmere. Hen til Swipboxen, indtast den seks-cifrede kode og “BLING” går der en klap op og pakken er lige til at tage med hjem.
Det er dejligt at få en pakke, og man skal åbenbart yde for at kunne nyde. Det viser sig at pakken indeholder flere 50 cl. flasker og det er derfor hårdt at slæbe pakken hjem. Jeg må have mig en trækvogn eller begynde at træne, en af delene.

SAMSUNG CSC

Alkoholfributik.dk slog dørene op februar 2015, og er efter ejernes eget udsagn, den eneste specialiserede forhandler af alkoholfrie øl i Danmark.
Alkoholfributik.dk er forhandler af tyske, danske og skotske øl. De regner med senere at få tjekkiske øl på hylderne. Udover øl forhandler Alkoholfributik.dk også cider, vin og læskedrikke.

SAMSUNG CSC

Udvalget af øl er forholdsvist stort. Alkoholfributik.dk opererer indenfor fem kategorier: Pilsnere, Hvedeøl, Specialøl, Mørkt øl og Frugtøl, som i alt tæller 30 forskellige øl.

Jeg havde et ønske om at prøve deres specialøl fra Mikkeller, Brewdog og Svaneke. Udover mine ønsker ville Alkoholfributik.dk blande lidt forskellige øl til mig: lidt at det mest købte og dem de især selv holder af.

SAMSUNG CSC

Pakken var særdeles forsvarligt pakket, og som du kan se på billederne, har øllene stået trygt og sikkert. Det er i øvrigt et flot syn, når man første gang åbner pakken og kigger ned på de flotte kapsler.

Allerede nu kan jeg krydse Mikkeller – Drink’in the Sun af listen, da jeg smagte den tilbage i december 2014. Her blev jeg meget overrasket over, at en alkoholfri øl kunne smage så godt. Drink’in the Sun har et fantastisk humlebid, og smager virkelig, som om den indeholder 5-6% alkohol.
Derfor har jeg høje forventninger til de restende øl fra Mikkeller, ligesom jeg har hørt gode ting om Nanny State fra skotske Brewdog.

SAMSUNG CSC

De tyske hvedeøl, ved jeg ikke rigtig, hvad jeg forventer mig af, da jeg har en grundlæggende skepsis overfor denne øltype. Dette stammer sikkert fra min oplevelse af, at øllene efter min mening ikke er videre spændende i deres originale udgave, så vil de smage godt i en alkoholfri variant? Det skal i hvert fald komme an på en prøve.

Hvordan skal jeg så smage på disse alkoholfrie øl? Jeg bliver selvfølgelig nødt til at bedømme dem ud fra udseende, duft og smag, som jeg plejer. Kan de sammenlignes med “rigtige” øl? Disse øls helligste formål er vel at smage ligeså godt som en almindelig øl.

Jeg er rigtig glad for, at jeg nu får lov til at prøve kræfter med 12 forskellige alkoholfrie øl. Mange tak til Alkoholfributik.dk for donationen.

3 kommentarer

 1. Just want to say your article is as surprising.
  The clarity in your post is just great and i can assume
  you are an expert on this subject. Fine with your permission let me to grab your feed to
  keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please continue the
  enjoyable work.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: