Øltype: BrewDog – Nanny State, alkoholfri hoppy ale / Svaneke Bryghus – Greenlight, alkoholfri øl.
Alkohol: 0,5% vol. (33 cl.) x 2
Forhandler: Sponsoreret af Alkoholfributik.dk
Bedømmelse: 2 ud af 5 kapsler / 1 ud af 5 kapsler. 

I smagekassen jeg modtog fra Alkoholfributik.dk var der 12 forskellige øl. Disse 12 øl har jeg delt op i kapitler. I dag kan I læse kapitel et, hvor anmelder jeg BrewDog – Nanny State og Svaneke Bryghus – Greenlight.

BrewDog – Nanny State

Udseende
Flot mahognirød er øllen. Skummet er hvidt til beige, men gør ikke meget væsen af sig.

Duft
Som øllen står der i glasset, dufter det dejligt af humle ud i stuen. Stikker jeg næsen i øllet, rummer Nanny State en væsentlig omgang humlearoma. Det er den typiske duft af humle, hvor jeg kan fornemme krydderier, brød og sødme. Øllen dufter samtidig frisk.

SAM_1915.JPG

Smag
Allerede ved første slurk kan jeg godt smage, at øllen mangler alkohol. Humlen er tilstede, men fylden som malten plejer at bidrage med mangler.
Mundfylden er meget skarp og tør. Dertil kommer en tynd og vandet fornemmelse, samt en voldsomt aggressiv kulsyre.

Smagen af humle er alt for intens, den er krydret, ristet og meget bitter. Jeg får ondt i maven af øllen, og det tyder ikke godt.

Konklusion
Hvilken temperatur skal en alkoholfri øl have, når den serveres? Jeg plejer at være god til at tage en øl ud lidt før tid, så den kan nå at varme lidt op. Det kan øllen også nå, når jeg først skal tage billeder, filme opskænkning og lige dufte til øllen 20 gange, inden jeg smager på den.

Jeg havde været igennem den samme procedure med Nanny State, men da jeg smager på øllen er den stadig meget kold.
3-4º grader over alkoholprocenten er hovedreglen man normalt følger for at øllen har den optimale temperatur. Men når øllen er på 0,5% og køleskabet er på 6 grader, burde dette så ikke være nok?

Jeg synes at Nanny State smager af danskvand tilsat humle. Jeg mangler mere fylde, mere malt og mere sødme. Duften medvirker til, at øllen lige svinger sig op på 2 kapsler i stedet for 1 kapsel.

2 ud af 5 kapsler.

øl2

Svaneke Bryghus – Greenlight

Udseende
Greenlight står flot og gul i glasset, heldigvis ikke grøn. Jeg fik lige lovlig meget gær med, så det har lagt sig i bunden af glasset. Skummet er pistvæk.

Duft
Jeg har aldrig nogensinde lugtet til en øl der dufter af oliven. Det er meget mærkeligt og jeg kan slet ikke spore andet. Er øllen blevet dårlig?

SAM_1953.JPG

Smag
Jeg må indrømme, at jeg lige skulle tage mig mod til, inden jeg tog den første tår. Lugten (ikke duften) af oliven sidder stadig i næsen, og smagen minder også meget derom.
Mundefylden er væsentlig anderledes end BrewDog – Nanny State. Greenlight har mere fyldighed bag sig, men det kan ikke gøre op for smagen af oliven. Den har en sødme af appelsin, tror jeg nok.

Konklusion
Hver gang jeg prøver at tage en tår af øllen, bliver jeg mindet om lugten og smagen af oliven. Jeg kan slet ikke lide smagen og jeg er meget skuffet over hvordan den smager, da øllens ydre ellers er meget tiltalende.

1 ud af 5 kapsler.

øl1

Dette var første kapitel ud af fire, og næste gang kigger jeg på de tre pilsnere: Beck’s – Blue, Clausthaler – Extra Herb og Dittmarscher – Alkoholfrei.
Første kapitel var en hård omgang, og det var bestemt ikke noget jeg havde regnet med. Jeg er utrænet i at drikke alkoholfrie øl, og jeg ved ikke hvad jeg kan forvente mig af dem. Det eneste jeg forventer mig er, at de skal smage godt og kunne drikkes.

5 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: