Øltype: Imperial IPA
Alkohol: 9% vol. (50 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Boxbeers.dk.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler. 

English review below.

Udseende
Det er en virkelig fed etikette Linda The Axe Grinder bærer. Derfor har jeg ladet mig inspirere og pyntet lidt med Legomænd i rystning.
Øllen er meget mørk, nu skulle det jo være en rød IPA, men selvom jeg sætter glasset op i mod lyset, er der ikke meget lys der falder igennem. Skummet er fyldigt men viger meget hurtigt.

Duft
Aromaen er meget kandiseret. Lidt humle kan jeg da detektere, men humlen er ikke det der præger duften på denne imperial red IPA.

Smag
Allerede ved allerførste slurk dukker sødmen op. Sødmen kan bedst betegnes som smagen af en barly wine, hvor det smager af karamel og brun farin.
Mundfylden er fyldig, prikkende og klistrende. Øllens sødme er til at tage og føle på, og den overrasker mig en hel del. Jeg havde ikke ligefrem troet at en imperial red IPA ville have så meget sødme. Men når jeg læser på etiketten, så er øllen sødet med hvidt sukker og bikagetræ (honeycomb oak?).

Linde The Axe Grinder er brygget med tre humler: Amarillo, Simcoe og Columbus. Jeg har dog svært ved at finde frem til lige netop humlen. Bitterheden er altså ikke så fremtrædende, som jeg havde håbet på.
Dog kan jeg i eftersmagen godt fornemme humlen, da der dukker en my af bitterheden op, men skubbes i den grad af vejen af den massive sødme.

Konklusion
Jeg kan godt lide Linda The Axe Grinder, men jeg havde ikke forventet en barley wine, når Amager Bryghus lover en imperial IPA.
Jeg var lidt betænkelig vedrørende alkoholprocenten, om den ville være for meget. Jeg synes at øllen balancerer rigtig godt med sine procenter. Alkoholen ligger sig utrolig godt op af sødmen, og humlen bidrager med et eller andet i kulissen, hvis humlen ikke var der i de mængder, ville øllen helt sikkert blive alt for sød.

4 ud af 5 kapsler.

Beer Style: Imperial Red IPA
ABV: 9% (50 cl.)
Bottle Shop: Donation by Boxbeers.com
Rating: 4 out of 5 bottle caps.

The appearance
Amager Bryghus do always draw a great label to their beers. Linda The Axe Grinder is no exception.
The beer should be red, but is browner. Not much light goes through it.
The head is thick and creamy but disappears quickly.

The aroma
So much candy flavours. It almost smells like brown sugar and caramel.

SAMSUNG CSC

The taste
The mouthfeel of Linda The Axe Grinder is so thick, sticky and sweet. The sweetness sticks to my teeth and lips, and I think that it isn’t an Imperial Red IPA I’m drinking but a Barly Wine. The beer is brewed with white sugar and honeycomb oak to get that extra sweet taste, I think.
The beer tastes of brown sugar and toffee. I’m a bit disappointed that it is almost impossible for me to find the taste of hops, though Linda The Axe Grinder is brewed with three distinctive types: Amarillo, Simcoe and Columbus.

The conclusion
I like Linda The Axe Grinder despite the very sweet and Barley Wine taste.
But where are the hops? It is an Imperial Red India Pale Ale, right?

4 out of 5 bottle caps.

øl4

3 kommentarer

    1. Nej, men det er alligevel en ret speciel øl, der smager godt. Og siden jeg ikke giver halve kapsler (endnu), læner den sig mere op af 4 kapsler end 3.

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: