Temasmagning: Alkoholfrie øl.
Forhandler: Sponsoreret af Alkoholfributik.dk
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler x 3. 

I forrige indlæg skrev jeg, at vi ville kigge på de fire hvedeøl, som jeg også har modtaget fra Alkoholfributik.dk. Det kom ikke helt til at holde stik, da vi i stedet åbnede de tre øl Drink’in fra Mikkkeller. Mathias havde erklæret, at han ville være med, til at smage de tre øl, så dette måtte jeg jo bøje mig for.

Mikkeller – Drink’in the Sun

Øltype: Low Alcohol / Amerikansk Wheat Ale
Alkohol: 0,3% vol. (33 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Alkoholfributik.dk
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler. 

Drink’in the Sun er den første rigtige alkoholfrie øl, som jeg har skiftet bekendtskab med. Den første alkoholfrie øl, der slå benene væk under mig, og fik mig til at ønske at jeg havde købt endnu en.

SAMSUNG CSC

Drink’in the Sun har jeg anmeldt her på bloggen, og her jeg hvad jeg skrev om den:

Den megen humle kompenserer for udeblivelsen af alkohol og det gør den rigtig godt. Vi sidder med en fornemmelse af alkohol og hvis vi ikke vidste, hvor mange procenter den var på, ville vi skyde på knap fem stykker.
Følelsen af at blive beruset var der næsten, placeboeffekten var der ihvertfald. Så hvis du vil have en øl med ultra lav alkoholprocent og samtidig have en øl hvor humlen sparker r.., så skal finde din nærmeste ølpusher og købe et par flasker med hjem, for man bliver ikke fuld lige med det samme. – Mikkeller – Drink’in the Sun.

Lidt har vi dog at tilføje til denne anmeldelse. Vi syntes den manglede kulsyre og den var lidt slap i betrækket.
Det ændrer ikke på, at det er den bedste alkoholfrie amerikanske wheat ale vi har smagt, og derfor fortjener Drink’in the Sun stadig at få:

4 ud af 5 kapsler.

øl4

Mikkeller – Drink’in the Snow

Øltype: Low Alcohol / Winter Ale
Alkohol: 0,3% vol. (33 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Alkoholfributik.dk
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

Da jeg skrev med Tue, manden bag Alkoholfributik.dk, snakkede vi om Drink’in the Snow. Han var ikke helt sikker på, om han havde et eksemplar tilbage, da øllen først blev brygget fra oktober.  Han fandt heldigvis et eksemplar, og nu anmeldes den.

Duft
Drink’in the Snow er en alkoholfri Winter Ale, en øltype man typisk støder på ved vinter-og juletid. Derfor er da også lidt mærkeligt, at stikke næsen ned i glasset for at finde duften af jul. Vi kommer til at tænke på ristede hasselnødder og karamel. Det er virkelig en skøn duft.

SAMSUNG CSC

Smag
Endelig en øl med en reel mundfylde, noget vi har savnet hos de forrige alkoholfrie øl. Drink’in the Snow bidrager med en væsentlig sødme fra malten, som godt kan sammenlignes med en god juleøl.
Eftersmagen er stadig en anelse vandet, men det er ingenting i forhold til forrige alkoholfrie øl vi har drukket. Vi kan endda smage kaffe i eftersmagen.

Konklusion
Drink’in the Snow smager godt og vi synes at den minder meget om en Winter Ale. Hvis vi synes det, må denne øls opgave jo være fuldført.

4 ud af 5 kapsler.

øl4

Mikkeller – Drink’in Barely Berliner

Øltype: Low Alcohol / Berliner Weisse
Alkohol: 0,1% vol. (33 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Alkoholfributik.dk
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler. 

Duft
Drink’in Barely Berliner dufter af surdej og citroner. Det er en dejlig sur duft, som man kun finder i denne øltype og hos lambic’en.

Smag
Drink’in Barely Berliner skal have cadeau for at ramme smagen af Berliner Weisse spot on.
Mundfylden er perlende og frisk. Bag kulsyren gemmer sig en god sødme og vi kan i eftersmagen smage citrus, og igen en smag af surdej. Drink’in Barely Berliner ender tørt ud.

SAMSUNG CSC

Konklusion
Da vi drak Drink’in Barely Berliner tænkte vi ikke over, at den manglede malt, humle eller alkohol. Vi drak den bare som den var.
Vi godtog øllen for det den var – det er en Berliner Weisse og sådan skal den smage.

4 ud af 5 kapsler.

øl4

Vi har nu smagt otte ud af de tolv øl, som jeg modtog fra Alkoholfributik.dk.
I første kapitel smagte jeg på BrewDog og Svaneke Bryghus’s mislykkede forsøg på at brygge alkoholfrie øl. I andet kapitel var vi omkring fire tyske pilsner, nogen gjorde det bedre end andre – og vi uddelte endda hele 3 ud af 5 kapsler.

Jeg har hele tiden haft høje forventninger til Mikkeller, og de er i den grad blevet frifriet. I sidste og fjerde kapitel kommer I til, at høre om mine oplevelser med de fire hvedeøl.

7 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: