Øltype: Low Alcohol / Weissbier
Alkohol: <0,5% vol. (50 cl.) x 4
Forhandler: Sponsoreret af Alkoholfributik.dk
Bedømmelse: 1 ud af 5 kapsler / 3 ud af 5 kapsler / 2 ud af 5 kapsler x 2

Det har været noget af en rejse – en alkoholfri rejse. Det har været spændende og udfordrende at smage de forskellige alkoholfrie øl.

Det hele startede med en unboxing artikel af øllene fra Alkoholfributik.dk, dernæst smagte jeg på øl fra BrewDog og Svaneke. Så kom der en fotoserie med fire alkoholfrie pilsnere. Tre fremragende Mikkellerøl fik alle 4 ud af 5 kapsler, og nu anmelder vi så de sidste fire tyske hvedeøl.

img_20160927_185615
Fra venstre mød højre: Franziskaner Weissbier, Erdinger Weissbier, Maisel’s Weisse, Krombacher Weizen.

Der skal igen lyde et stort  tak til Alkoholfributik.dk for sponsoratet.

Franziskaner Weissbier – Alkoholfrei

Duft
Franziskaner Weissbier har en lidt trist duft af hvede, majs og øllebrød. Den er slatten og er immervæk en anelse sur i betrækket.

SAMSUNG CSC

Smag
Smag er der ikke meget af. Franziskaner Weissbier Alkoholfrei smager mest af alt af mæsk (kogt vand og malt). Øllen ligger klægt og klamt i munden, da den virker til at være flad. Kulsyren er pist væk. Igen sidder vi med en smag af surt øl, som en smagen af gammel rugbrød.

1 ud af 5 kapsler.

ol1

Erdinger – Alkoholfrei

Duft
Erdinger Alkoholfrei byder modsat Franziskaner lidt mere op til dans. Øllen dufter af hyldeblomst. Man kan lige ane det på billedet med glassene, at denne øl er lidt lysere og knapt så uklar, som sine tre medkompagner. Det gør at øllene virker en anelse mere frisk, men også usædvanligt for en øl af denne type at være så klar.

SAMSUNG CSC

Smag
Smag og duften matcher hinanden. Erdinger Alkoholfrei smager af hyldeblomstssaft. Den bruser lystig på tungen. Men det ændre desværre ikke på, at den har en utrolig vandet eftersmag.

3 ud af 5 kapsler.

ol3

Maisel’s Weisse – Alkoholfrei

Duft
Vi har igen en duft af surdej og øllebrød. Dog har Maisel’s Weisse Alkoholfrei en tungere og væsentlig mere maltet aroma end Franziskaner Alkoholfrei.

SAMSUNG CSC

Smag
Det er helt uvant, men Maisel’s Weisse Alkoholfrei har faktisk en fed og fyldig mundfylde, der så fordufter ret hurtig og bliver overtaget af smagen af vand og mæsk. Der er heller ikke meget liv i øllen, og kulsyren glimre ved sit fravær.

2 ud af 5 kapsler.

ol2

Krombacher Weizen – Alkoholfrei

Duft
Krombacher Weizen er den første af fire hvedeøl, der rent faktisk dufter som en hvedeøl – af banan. Og så dufter den tilmed også af flour, I ved det man får i tænderne hos tandlægen.

SAMSUNG CSC

Smag
Krombacher Weizen Alkoholfrei har en anden konsistens end de andre. Den er knap så vandet og vi kan faktisk spore en anelse kulsyre. Krombacher Weizen smager banan og flour, og har derved en underlig sød smag, som vi ikke rigtig kan forlige os med.

2 ud af 5 kapsler.

ol2

Dette var allersidste kapitel i bogen om alkoholfrie øl fra Alkoholfributik.dk. Det har været en spændende rejse, men vi er også blevet skuffet en del gange. Det er kun øllene fra Mikkeller, der reelt minder om helt almindelig øl. Endnu en gang tak til Alkoholfributik.dk for øllene og oplevelsen.

3 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: