Øltype: Saison
Alkohol: 6,5% vol. (50 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Boxbeers.dk
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler. 

Som rosinen i pølseenden anmelder jeg Darkest of Suns – Amager Bryghus og Stillwater Artisanals svar på en sort saison. Denne sorte saison er brygget med enebær og peberkorn. Endnu en gang tak til Boxbeers for øllene, det har været spændende at smage de fem amerikanske samarbejdsbryg: Amager Bryghus – Linda The Axe GrinderAmager Bryghus & Cigar City Brewing – Game of ArmsAmager Bryghus / Fonta Flora Brewery – The Lady of Cofitachequi og Amager Bryghus / 3 Floyds Brewing Co. – Swole Mole.

SAMSUNG CSC

Udseende
Det er simpelthen den sorteste saison jeg nogensinde har set. Intet lys trænger igennem. Skummet cremet og lækkert. Etiketten er utrolig fed, og som altid en fryd at kigge på.

Duft
Jeg kan dufte enebær, og det er vist det eneste jeg som sådan kan dufte.

Smag
Det er den første sorte saison jeg har smagt. Dog synes jeg sagtens at kunne smage, at der er en frisk og “lys” saison bag øllens sorte ydre. Saison er jo en rigtig bøndeøl, som blev brygget om vinteren og gjort klar til, at de franske bønder kunne drikke øl mens de høstrede i den varme sommer.

SAMSUNG CSC

Jeg kan tydeligt smage enebær, peberkorn og den behagelig ristede malt. Øllen er livlig med en stor mængde kulsyre. Derved er mundfylden både frisk og fyldig, frisk via kulsyren og fyldig via det mørk ristede malt. Eftersmagen synes jeg bliver en anelse klæg, da den hænger længe i halsen på en sød måde når man tænker på øltypen.

Konklusion
Darkest of Suns er letdrikkelig black saison på 6,5%. Men jeg er ikke helt så himmelhenrykt, som jeg før har været når, der har stået Amager Bryghus på etiketten. Endnu en gang tak til Boxbeers.dk for sponsoratet.

3 ud af 5 kapsler.

ol3

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: