Øltype: Barley Wine
Alkohol: 13% vol. (95 cl. crowler fra Basement) 
Forhandler: Basement Beer Bar, 210 kr. 
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler. 

Til Basement Beer Bars fødselsdag smagte jeg for første gang Lervig Akitebryggeris barley wine, der er lagret på bourbonfade. Et par uger efter sidder jeg igen på Basement Beer Bar og drikker øllen. Mathias joinede mig til en øl senere på aftenen, og da jeg spurgte om vi skulle splejse om barly winen på crowler var han frisk.

Da Danmark så mødte Polen i Polen til VM-kvalifikationen lørdag aften, knappede vi den 95 cl. store crowler op. Jeg kan allerede nu godt afsløre at øllen var god og kampen dårlig.

img_20161008_221644

Duft
Crowleren har stået ude i godt og vel en time, men øllet er stadig koldt. Dog varmer det er en del hurtigere op, da øllet hældes i glasset.
Øllen dufter af farin, kandis, blommer, vanilje, marcipan og af bourbon. Især duften af bourbon er tung og brænder hurtig en masse hjerneceller af.

Smag
Øllen er tung, klistret og cremet. Det er ikke lige en øl man tager store slurke af. Den smager af karamel, farin og diverse mørke bær og frugter i lage.
Alkoholen er virkelig tung, og er væsentlig mere fremtrædende i smagen end duften. Eftersmagen bliver en anelse langvarig og klistret, den tenderer til det kvalme. Godt vi er to om at dele øllen.

Konklusion
De to til tre gange jeg har fået øllen på Basement Beer Bar var virkelig en oplevelse. Og øllen blev ikke ringere at af komme en tur på crowler og med hjem til mig, tvært imod.

5 ud af 5 kapsler.

ol5

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: