Øltype: Barley Wine
Alkohol: 8% vol. (50 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Bestofbeers.dk, 80 kr. 
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler. 

Ja, Hornbeer har brygget en øl ved navn Trump. Her får I lige deres forklaring på, hvorfor de har brygget øllen:

The Mexican goverment is sending rapists, drug dealers, and criminals across the border” – ja, det sagde han, republikanernes, favorit til at indtage verdens største embede, den amerikanske præsident. Trump er én mere af fantastiske personligheder, som Tea Party finder egnet. Vi husker alle Sarah Palin og Dan Quale, som udtalte, at i Latinamerika taler de da latin. Jo, det er ikke kun i Rusland og Italien man finder farverige politikere – de findes også i Guds Eget Land.

Og til ære for disse personligheder har vi fundet en 4 år gammel, fadlageret, sherry-barleywine. Egentlig var den tiltænkt Bryggeren og hans kone, men vi synes den bør nydes i godt selskab – derfor serverer vi den nu.

Udseende
Etiketten bliver jeg simpelthen nødt til at nævne, for den er godt nok grim og det er i høj grad manden på etiketten skyld. Jeg går ud fra at det er meningen.
Øllen er brunlig tenderende til sort. Skummet er skummende og pist væk efter mindre end 30 sekunder.

SAMSUNG CSC

Duft
Der er knald på duften. Trump dufter både af chokolade, kaffe, sherry, blommer, æbler og alkohol. Det er en ret skarp, og heftig aroma Trump har med sig. Trump river i næsen og mine øjne løber i vand. Trump er en hård nyser.

Smag
Det er helt uhyggeligt så meget mundvand øllen giver mig. Trump har en klar smag af sherry. Ja, smagen af sherry hænger på i luften og forevigt i mine smagsløg.
Jeg have nok forventet mig en mere fyldig mundfylde, men Trump giver en prikkende fornemmelse på tungen og i ganen, og samtidig klistrer øllen til tænderne. Altså en lidt vandet eller læskende fornemmelse.
Trump smager udover af sherry, også af ristet kaffe, blommer i madeira og æbler. Eftersmagen er lang, den brænder hele vejen ned i maven. Selvom den Trump kun er på små 8%, så dunster den alkohol. Trump er fed og tung på fadlagering.

SAMSUNG CSC

Konklusion
Trump er kras, den smager af sherry går jeg ud fra, selvom jeg ikke ved en dyt om sherry. Og så er smagen af kaffe voldsomt intens, jeg var flere gange ved at få øllen galt i halsen.

Af faglagerede barley wines, så har jeg smagt bedre end denne øl. Senest anmeldte barley wine er Lervig Aktiebryggeri Barly Wine Bourbon Barrel Aged. En barly wine med en mundfylde som en imperial stout, fed og fyldig. God balance mellem øllen og alkoholen.

Jeg synes ikke at Trump har samme balance som Barly Wine Bourbon Barrel Aged, da alkoholen simpelthen er for overdøvende. Mundfylden er vandet og klistret. Øllen har en alt for intens kaffesmag, og så er der en eller anden syrlig smag, der får alt til krympe sig sammen i mig ved hver slurk.

3 ud af 5 kapsler.

ol3

2 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: