Øltype: Belgian Ale
Alkohol: 6,6% vol. (33 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Bestofbeers.dk, 25 kr. 
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

Udseende
Jeg bliver overrasket over øllens mørke farve, da den i flasken ser en anelse lysere ud. Jeg kan tydeligt se hidsige kulsyrebobler stige til vejrs. Skumkronen står hvidt og flot, og forsvinder stille og roligt via store luftig bobler.

Duft
Bier De Noël dufter på engang sødt og let syrligt. Det søde giver mindelser om blommer, rosiner, banan og kandis.

SAMSUNG CSC

Smag
Lige som øllet rammer tænderne, tænker jeg at Bier De Noël må være en klistret og sød øl. Men det modsatte viser sig, som øllen glider forbi drøblen. Bier De Noël viser sig at være en overraskende læskende og let øl.
Mundfylden er prikkende, læskende og let. Jeg kan dog tydeligt smage en god maltbase, der giver øllet en smag af karamel. Gæren kan også smages og giver en smag af banan og alkohol.
Eftersmagen er let og lækker, smagen forsvinder lige så hurtig som den kom og giver mig mindelser om en pilsner, uden eftersmagen af humle. Bitterheden udebliver stort set af Bier De Noël.

Konklusion
Jeg havde nok egentlig forventet mig en lidt sød og klæg øl. Jeg har derimod fået en frisk, læskende og let-drikkelig belgisk ale.
Bier De Noël er ikke kedelig som en juleøl fra Valbybakke, men derimod en let-drikkelig juleøl med noget på hjertet. Jeg kunne sagtens forstille mig, at drikke denne øl juleaften eller til en af de mange julefrokoster, december kommer til at byde på.

4 ud af 5 kapsler. 

ol4

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: