Sidste år vandt Omnipollo titlen som Årets Udenlandske Bryggeri 2015. I år har nye svenske bryggeri meldt sig på banen, for vores svenske naboer er i den grad begyndt at rykke på sig.

2016 har været året, hvor svenske bryggerier i den grad har rykket ind i de danske ølbutikker. Bryggerier som Stigbergets Bryggeri, O/O Brewing, Omnipollo, Beerbliotek og Brewski kandiderer alle til at blive Året Udenlandske Bryggeri 2016, men der kun en vinder.

Vinderen af Året Udenlandske Bryggeri 2016 er: Stigbergets Bryggeri.

Stigbergets har det sidste halve år brygget noget af det bedste bitre øl, man kan forstille sig. GBG Beer Week og Amazing Haze har opnået hæder og ære verden over. Jeg har selv anmeldt Stigbergets & O/O Brewing & All in Brewing – Business as Usual, der er en fantastisk lækker øl. Og så sent som i weekenden havde Basement Beer Bar øllene Amazing Haze og GBG Beer Week på hanerne.

Jeg glæder mig til at følge Stigbergets Bryggeri i fremtiden.

Disse tre lå lige i kølvandet på Stigbergets Bryggeri.

  • Omnipollo brygger øl sammen med store amerikanske bryggerier, og brygger øl som for os dødelige er svære at få fat i. De presser grænserne for hvad der burde være muligt.
  • Brewski brygger ligeledes virkelig lækkert øl, specielt deres serie af mango, fersken og passion øl har virkelige behaget mig.
  • Berliner Weisse har været et hit denne sommer, og her diskede Beerbliotek op med en forfriskende og fantastisk lækker Berliner Weisse brygget med hindbær – Beerbliotek – What’s The Difference Between Marmalade and Jam? #143.
  • O/O Brewing  skal selvfølgelig også nævnes, og når dette bryggeri stammer fra selv samme mand, der har skabt Stigbergets Bryggeri, så kan man ikke komme udenom det. Pretty Pale Ale var den første rigtig New England IPA, jeg har smagt og den er intet mindre end fantastisk!

Årets Udenlandske Bryggeri 2016 i følge danske ølbloggere:

 

 

 

3 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: