Rookiebeers kårer for andet år i træk Amager Bryghus, som vinderen af Årets Danske Bryggeri.

Jeg har i 2016 anmeldt 35 danske øl, og af de 35 øl har tre bryggerier isærdeleshed gjort sig bemærket:

Dry & Bitter Brewing Company, To Øl og Amager Bryghus.

Dry & Bitter Brewing Company er et nyt og fremadstormende bryggeri. Jeg har her på bloggen anmeldt Christian Bale Ale, som jeg gav 4 ud af 5 kaplser, en rigtig lækker Session IPA. Ydermere har jeg smagt Dank & Juicy og Citra Bale Ale, begge lækre, bitre og frugtige IPA’er.

SAMSUNG CSC

To Øl har ligeledes gjort sig bemærket med deres sour ales – her har jeg anmeldt Sur Mosaic, en semi-sur og bitter sour ale. Garden of Eden var en øl, der fuldstændig slog benene væk under mig. Sidst men ikke mindst Jule Mælk, en vild og voldsom imperial stout. Begge jeg belønnede med 5 ud af 5 kapsler.

SAMSUNG CSC

Og vinderen er… Amager Bryghus.

Ud af de 35 danske øl jeg har anmeldt i 2016, er de syv af dem fra Amager Bryghus. Tre af de syv har jeg givet topkarakteren 5 ud af 5 kapsler: Amager Bryghus / Fonta Flora Brewery – The Lady of CofitachequiAmager Bryghus – Double Black Mash 2016 og Amager Bryghus – The Dark Overlord (Tap Edition).

This slideshow requires JavaScript.

Amager Bryghus brygger fortrinlige øl. Amager Bryghus’s spiskompetencer ligger inden for to øltyper: Imperial Stout og India Pale Ale. De to øltyper jeg holder allermest af. Sidste år vandt The Dank Dane som Årets Nye Øl 2015, endnu en øl fra Amager Bryghus. Hvilket også har gjort sig gældende i år, hvor The Lady of Cofitachequi vandt Årets Nye Øl 2016.

Derfor er det mig nærliggende af kåre Amager Bryghus som Årets Danske Bryggeri 2016. Stort tillykke!

Årets Danske Bryggeri 2016 i følge danske ølbloggere:

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: