Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 6,5% vol. (33 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af FLASK, 44 kr.
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler.

Stigbergets Bryggeri blev i år kåret som vinder af Årets Udenlandske Bryggeri her på bloggen, hvilket ikke er uden grund.
Stigbergets står bag øl som GBG Beer Week og Amazing Haze – der begge er af øltypen New England style IPA, der lige nu er det nye sort. New England style IPA er lav på bitterhed, men er til gengæld helt utrolig frugtig. Øltypens kendetegn er iøvrigt den bløde og fyldige mundfylde.

West Coast IPA er dog ikke en New England style IPA, men blot en ganske almindelig West Coast IPA med høj bitterhed.

Som en sen julegave har jeg fået Stigbergets tre allermest hypede øl sponsoreret af FLASK. En ølbutik beliggende i midt Aarhus, og som også lige har lanceret deres webshop – flaskbutik.dk.

SAMSUNG CSC

Udseende
Det er seriøs humlejuice i glasset. West Coast IPA ligner allermest en appelsinjuice, som den står der i glasset. Det eneste der afslører at der er øl i glasset, er den hvide skumkrone der pryder øllets overflade.

Duft
Det er ren humlefryd at dufte til West Coast IPA. Øllen dufter af appelsin og citron.

Smag
Er du vimmer, mand, det er sådan en rigtig West Coast IPA skal smage! Øllen har en lækker mundfylde, der både er læskende og tør. Humlen smager af appelsin og citrus, der udover frugtige noter bringer en høj bitterhed med sig. Eftersmagen er lang og tør, og jeg kan længe smage citrusnoterne bagerst i halsen.

SAMSUNG CSC

Konklusion
Det er imponerende hvad Stigbergets formår. Jeg har på fad smagt både Amazing Haze, GBG Beer Week og nu West Coast IPA på flaske, og de formår at ramme øltypen i lige røven hver gang.
Jeg kan på det varmeste anbefale West Coast IPA, der på etiketten ikke ser ud af meget, men man skal jo ikke skue hunden på hårene. Sving en tur forbi FLASK, de har lige nu øllen på lager.

5 ud af 5 kapsler.

ol5

2 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: