Øltype: Imperial Gose 
Alkohol: 6,6% vol. (33 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, sponsoreret.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler. 

Tak til Bestofbeers.dk for denne imperial gose brygget med rødbede.

Udseende
Denne imperial gose fra svenske Beerbliotek og russiske AF Brew er brygget med rødbede (beetroot), lemon og koriander. Så da øllen hældes i glasset, kommer der den her lyserød gose ud af dåsen. Det er en vild farve! Skummet er hvidt, men gør sig ikke rigtig til.
IMG_20170322_212331_036

Duft
Peter, som I kan se på billedet herover, har styr på aroma og smag indenfor vin og øl, da han er uddannet både kok og tjener.
Da vi stikker næsen i øllen, siger Peter, at den dufter af Karl Johan svampe. Den her lidt jordede duft. Alternative Fact #1984 dufter også godt af koriander og af syltede rødbeder.

Smag
Alternative Fact #1984 er en mundvandsfremkaldende øl. Den smager sød-surt lidt ala eddike, vi kommer til at tænke på syltede agurker og rødbeder. Peter siger, at det er en rigtig umami-bajer.
Alternative Fact #1984 smager af sort salt og skovbær. Har en dyb smag, der bare bliver ved og ved. Vi kan mærke det i kæben, der trækker sig sammen, så sur er den. Smagen af koriander ligger på tungen, som et ekstra krydderi.
Alternative Fact #1984 har en eftersmag af sort salt, skovbær, rødbeder og en frisk smag, der sammen med den perlende let vandede fylde og den salte smag, gør at man hele tiden har lyst til at tage endnu en tår.

IMG_20170322_121106

Konklusion
Vi er blevet enige om, at Alternative Fact #1984 ville være en god øl på en varm sensommerdag. Det er en mættende øl, den ligger sig tungt i kroppen, som et stort glas rødvin.
Rødbeder er det nye humle, som Beerbliotek siger. Det tror vi på.

4 ud af 5 kapsler.

4kapsel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: