Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 6,5% vol. (50 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, sponsoreret.
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler.

Tak til Bestofbeers.dk for Todd The Axe Man fra Amager Bryghus & Surly Brewing.

Af uvisse årsager er det første gang jeg smager Todd The Axe Man, en legendarisk IPA fra danske Amager Bryghus og amerikanske Surly Brewing, i følge nogle danske ølbloggere (Triplealehead).
Todd The Axe Man er et samarbejdsbryg mellem Amager Bryghus og Surly Brewing, og blev brygget første gang 30. april 2014 i ugen op til Mikkeller Beer Celebration Copenhagen. Jeg var i tvivl om, hvornår øllen første gang blev brygget, så jeg spurgte mine kolleger på Danske Ølbloggere, og fem minutter efter havde jeg svaret – tak til Kasper Wendelboe, Anders Andersen og Martin Petersen.
Denne øl er helt frisk og er ikke mere end et par uger gammel, cirka (batch nr. 1563).

IMG_20170327_221229

Udseende
Todd The Axe Man er prydet af en enormt flot etikette. Øllen er uklar og hazy, før det var en ting, men jeg kan lige kigge igennem, hvis jeg anstrenger mig. Skummet er hvidt med store blonder.

Duft
Humlebajer! Todd The Axe Man dufter af citrus, mango, ananas og passionsfrugt. Det er virkelig lækkert.

Smag
Todd The Axe Man er brygget med Herkules, Citra og Mosaic, og det kan virkelig smages. Øllen har en god og kraftig mundfylde, hvor humlen går ind og hiver og flår i tunge og tænder. Deraf dukker en god humlefedme op, som bakkes op af en masse tropiske frugter. Der er smæk på humlen, og bitterheden i eftersmagen er langvarig, sprød og dejligt tør.

IMG_20170327_205617

Konklusion
Hvordan jeg har kunnet undgå at smage Todd The Axe Man er mig ubegribeligt. Jeg er tydeligvis gået glippe af noget, og jeg siger tak til Sune fra Bestofbeers.dk for at tilbyde mig øllen – en af hans yndlingsøl. Det er nu også én af mine.

5 ud af 5 kapsler.

5kapsel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: