Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 11% vol. (33 cl.)
Forhandler: Haandpluk, 80 kr. 
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

I Klitmøller ligger en lille butik ved navn Haandpluk. En lille butik der fører et lille, men eksklusivt udvalg af øl, ost, kaffe og chokolade.
Jeg blev opmærksom på Haandpluk via Instagram, og så sent som i søndags, var jeg ude og besøge butikken. Endelig en butik i Thy med gode øl på hylderne, og det er ikke sidste gang jeg besøger Haandpluk. Jeg endte med at købe tre øl, en fra Oedipus Brewing og to øl fra Omnipollo: Polyamorie, Amun og Selassie.

IMG_20170410_100035_946

Selassie er en imperial stout brygget med etiopisk kaffe og vanilje, samt hvedemalt og havregryn.

Udseende
Endnu en rigtig flot etikette fra Omnipollo og Karl Grandins hånd. Øllet er selvfølgelig kulsort og med et mørkebrunt skum.

IMG_20170410_221330

Duft
Selassie dufter af kaffe, chokolade og vanilje, og pga. hvedemalt og havregryn dukker en fed og fyldig aroma op, som duften af vaniljeis.

Smag
Selassies mundfylde er sød, klistret, fed og fyldig. Øllen har en god smag af kaffe og mørk chokolade. Eftersmagen har gode ristede noter, men bliver en anelse tynd i et lange løb. Eftersmagen hænger dog ved rigtig længe med en smag af kaffe.

IMG_20170410_221253

Konklusion
Selassie er rig på kaffe i både duft og smag, og minder i stor grad om en almindelig stout, bare med mere fylde og alkohol. Apropos alkohol, den er så godt som usynlig i denne kaffe-imp stout.
Jeg kan dog bedre lide Omnipollos kage eller snickers øl, som Noa og Yellow Belly. Selassie har simpelthen for meget fokus på smagen af kaffe.

4 ud af 5 kapsler.

4kapsel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: