Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 11% vol. (50 cl.)
Forhandler: Basement Beer Bar, 150 kr.
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler. 

En torsdag aften sidder jeg og Peter på Basement Beer Bar, vi drikker øl og drikker især de gode NE IPA’er. Lige pludselig spørger Peter til Green, Green Banshee fra Amager Bryghus og Jameson, for at høre om øllen ikke er på lager. Det var faktisk planen, at Peter ville smage på øllen denne aften, og jeg måtte gerne være med. Øllen bliver stillet frem, den skal jo lige have lidt varme, og det bliver fortalt at øllen er godt og vel 1 år gammel. Svend der sidder ved siden af os, glæder sig til at finde ud af om den sprittede duft og smag er gået af øllen.

Duft
Green, Green Banshee har en stor faglagret duft af Jameson Irish Whiskey. Svend siger at den er væsentlig mere afdæmpet end den friske udgave. Øllen har en intens sødmefuld duft af peat (mosetørv), dette kommer af whiskeyfadet.

IMG_20170406_223855

Smag
Green, Green Banshee har en meget fed mundfylde. Olieret er øllen og kan næsten ikke tvinges ud af flasken eller glasset, og det er en øl der klistrer til tænder og tunge.
Green, Green har en stor fadsmag, der smager af rosiner der har ligget i whisky. Frem dukker der også en smag af valnødder og hasselnødder op. Eftersmagen bliver bare ved og ved og ved.

Konklusion
Folk siger at øllen var vild og voldsom for et år siden, da smagen af whisky var helt frisk. Nu er den mere afdæmpet. Stor og god øl, med en fuldfed mundfylde. En imperial stout efter mit hoved, sød, klistret og bare lækker.

5 ud af 5 kapsler.

5kapsel

2 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: