Øltype: Sour Ale
Alkohol: 7,7% vol. (50 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, sponsoreret.
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler.

Tak til Bestofbeers.dk for denne egetræs-fadelagrede yuzu sour ale. 

MBCC starter på fredag d. 12. maj og slutter lørdag d. 13. maj. Fire sessions udfylder de to dage, fredag har vi yellow og blue, og lørdag red og green. Hver session varer fire timer, første session fra 10-14 og sidste session fra 16-20.
Hvert bryggeri må medbringe otte øl, to til hver session, og når fustagerne er tomme er der ikke mere at komme efter.

IMG_20170508_193446

Det er første gang jeg skal til MBCC og jeg glæder mig helt ustyrligt meget. Mikkeller Beer Celebration Copenhagen er den festival i verden med det vildeste øl, hvor nogle af verdens ypperste bryggerier kommer med deres nye, gamle, sjældne og sindsyge øl.
Jeg skal umiddelbart smage knap 35 øl på yellow session fredag morgen fra 10-14.

Udseende
Dette er Mikkellers officielle øl til festivalen Mikkeller Beer Celebration Copenhagen 2017, tidligere kendt som Copenhagen Beer Celebration (CBC).
Øllen går desuden under det uofficelle navn “Lucky Bastard”, da x-antal dåser under bunden var mærket med teksten “Lucky Bastard”. Hvis man fik sig en dåsen med dette på, ja så havde man vundet en pink billet til begge dage. Jeg var dog ikke så heldig, men jeg har dog heldigvis stadig min billet til yellow session fredag morgen fra 10-14.

Duft
Yuzu er en japansk citrusfrugt, og dufter helt specielt. Derfor dufter MBCC helt vildt af citrus; sød, syrlig og krydret.
MBCC dufter syrligt, næsten ligesom kærnemælkskoldskål med skal fra citrusfrugten. MBCC har desuden en jordet/støvet duft, som når sparker man i jorden på en varm sommerdag.

Smag
MBCC er gennemsyret af yuzu-frugten. Det er som at drikke citronjuice med frugtkød, eller som en Nikoline sodavand på steroider.
MBCC har denne næsten jordede smag, som jeg også beskrev i duften.
Øllen er ikke bare syrlig, men har også en kandiseret bolsje-agtig sødme over sig. Eftersmagen er godt bitter, men slår igen over i en vild smag af yuzu-frugten.

IMG_20170427_214053

Konklusion
MBCC er en meget speciel øl – en sour ale lagret på egetræsfade og tilsat yuzu-frugt. Det er en læskende og i det hele taget en fantastisk lækker øl. Jeg kan kun anbefale dig, at købe denne øl uanset om du skal til Mikkeller Beer Celebration Copenhagen 2017 eller ej. Det er den perfekte ledsager til denne vilde festival.

5 ud af 5 kapsler.

5kapsel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: