Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 8,5% vol. (50 cl.) 
Forhandler: Mikkeller & Friends Bottle Shop Torvehallerne, 75 kr.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler. 

Hver anden uge kommer der nye øl fra Mikkeller San Diego til Danmark. Så da jeg var i København til Mikkeller Beer Celebration Copenhagen 2017 var jeg simpelthen nødt til, at smutte en tur omkring Mikkeller & Friends Bottle Shop i Torvehallerne for, at købe et par dåser med hjem. Det blev til en dåse af Carton of Haze, en imperial india pale ale brygget med laktose, mandarin og citra humle og Devil’s Triangle, en rug india pale ale brygget med nelson humle.

IMG_20170515_100107_125

Udseende
Billeder kan ikke retfærdiggøre denne øls fantastiske udseende. Hvis Carton of Haze ikke havde et hvidt cremet skum på toppen, skulle man tro at dette var det reneste ananasjuice.

Duft
Carton of Haze dufter af ananas og mandarin. Aromaen sætter øjeblikkeligt gang i mundvandet mit, og må bare tage den første grådige slurk.

Smag
Nøj, hvor smager Carton of Haze godt. Med det samme ryger jeg en tur til himmels og ned igen.
Det er den blødeste og mest tyggegummiagtige NE IPA jeg nogensinde har smagt. Den slår alt, hvad jeg har smagt inden for genren. Det er sådan en rigtig New England IPA skal smage.

IMG_20170516_213540

Carton of Haze smager af mandariner og ananas, og samtidig har den denne frugtige tyggegummismag over sig. Eftersmagen er meget sød, selv for en NE IPA, og bitterheden er så godt som ikke-eksisterende. Øllet klistrer til tænder og tunge, og smagen bliver næsten for klæg i den sidste ende.

Konklusion
Det første halve glas Carton of Haze er noget nær, det bedste halve glas øl jeg længe har sat tænderne i. Fuldfed, cremet og frutig så det basker. Carton of Haze er et klassisk eksempel på hvordan en New England IPA kan smage, når det er trykket på alle knapper. Carton of Haze er i øvrigt på små 8,5% vol, men de ænses næsten ikke, hvilket er et lille mirakel i sig selv.
Det sidste halve glas glider ikke nær så nemt ned. Carton of Haze bliver meget sød i det lange løb, og hænger for længe i hals og svælg. Bitterhed er der stort set intet af i Carton of Haze, hvilket jeg savner, selvom øltypen i princippet ikke ligger op til det. Først var jeg i den syvende himmel, nu er jeg kun i himmelen.

4 ud af 5 kapsler. 

4kapsel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: