Øltype: Blonde Ale
Alkohol: 4,7% vol. (33 cl.)
Forhandler: Gave fra Anders og Laura. 
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler. 

Det er vist første gang jeg smager en blonde ale brygget med østers. Det lyder noget bizart mildeste talt. Jeg har fået den i 30 års fødselsdagsgave af min god kammerat Anders og hans kæreste Laura, der vistnok havde hjembragt den fra Norge.

Perleporten Oyster Blonde er en lett humlet skjønnhet brygget med håndplukkede stillehavsøsters fra Risørskjærgården. Det bidrar til naturlig klarhet, spennende bitteregenskaper og en myk, behagelig munnfølelse.

Vi i Oosterrijsen Brewing Co. bygger i disse dager vårt eget bryggeri i hjertet av Risør. Et 150 år gammelt hus fullt av særpreg og historie vekkes til live, og mens arbeidet pågår får vi hjelp til å brygge av våre naboer i sør, Arendals Bryggeri.

IMG_20170530_201102

Udseende
Perleporten er flot gylden og uklar øl. Skummet skummer vildt og voldsomt allerførst, men som alle andre øller går luften af ballonen og skummet ligger sig blidt over øllens overflade.

Duft
Perleporten har en god humlet duft over sig, men dufter samtidig som en hvilken som helst anden blonde ale nemlig af gær. Jeg bilder mig selv ind, at jeg kan fornemme en duft af salt og hav…

Smag
Det er en overraskende smag der møder mig, da jeg tager den første slurk af Perleporten. Mundfylden er dejligt perlende af kulsyren, men har samtidig en god fyldighed over sig. Øllen smager af gode frugtige humler, samt en smag af hav. Eftersmagen er dejligt tør og bitter.

IMG_20170530_201817

Konklusion
Tak til Anders og Laura for denne østers blonde ale. Man skal ikke lade sig afskrække af at øllen er brygget med østers, de kan ikke smages.
Perleporten er bastard mellem en India Pale Ale og en Blonde Ale. Frisk, bitter og fyldig på en gang. Det er bestemt ikke dårligt.

4 ud af 5 kapsler.

4kapsel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: