Øltype: Saison
Alkohol: 7% vol. (50 cl. flaske)
Forhandler: Hjemmebryg fra Haandpluk, sponsoreret. 
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler. 

Jeg har før omtalt Haandpluk her på bloggen, og sidste gang jeg var derude fik jeg en flaske hjemmebryg med hjem. Lars, der er indehaver af Haandpluk, fortalte at øllen skulle være en økologisk Saison. Derfor har jeg valgt at navngive den Økologisk Saison.
Øllen er brygget med pilsner- og pale ale malt, der stammer Gyrup Gård – taget fra samme urt, som bliver til deres whiskey. Øllen er humlet med Saaz og Cascade, og gæret med Saison gær.

Udseende
Økologisk Sasion har en flot uklar gyldengul farve, hvor jeg desuden kan beskue boblerne stige til vejrs fra glasset bund.
Skummet ligger hvidt og cremet på øllets top, det er yderst indbydende.

IMG_20170908_211512

Duft
Økologisk Saison har en sødelig duft af banan og karamel. Øllen nærmere sig mere en belgisk triple eller en blonde, end en Saison i duften.

Smag
Økologisk Saison har en behagelig mundfylde, hvor kulsyren rigtig har fart på. Efter øllen har passeret drøblen, bløder den op og ligger et godt lag af sukker på tænder og læber.
Øllen smager næsten ligesom den dufter nemlig af banan. Alkoholen er ligeledes fremtrædende, den er dog behagelig og bidrager med god tør eftersmag.

Konklusion
Økologisk Saison minder mere om en blonde eller belgiske triple i sit udtryk, end en almindelig Saison ville det. Smagen er ret kraftig af banan og alkohol, og ikke er nær så tørstslukkende som man kunne håbe på.
Haandpluk – Økologisk Saison er stadig en dejlig øl at drikke, rar og behagelig er den.

3 ud af 5 kapsler. 

3kapsel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: