BrygBrygBryg er et small batch brewery, de brygger øl i meget begrænsede mængder. BrygBrygBryg er hjemmebryggere, og har brygget øl siden december 2016. Siden december 2016 har BrygBrygBryg brygget 29 øl, som du kan finde opskrifter på via deres hjemmeside.


BrygBrygBryg har gang i forskellige ting, blandt andet efterølet lambic projekt, surdejsopskrifter, og en fed Instagram-profil og Facebook-profil, som jeg vil anbefale dig at følge.

SAMSUNG CSC

Peter var i kontakt med BrygBrygBryg i november, og da han og Camilla var til familie-tamtam i København (BrygBrygBryg holder til i Nordvest i København), mødtes de for at udveksle øl.
Ugen inden jul d. 3. søndag i advent sådan helt præcis, smagte Peter og jeg på de fem øl og en stikkelsbærvin fra BrygBrygBryg. Øllene vi smagte på var: Anne Weisse, Beskidt Rum Edition Oak Aged, Mr. Awesome’s Apple Pie Stout, Cinnamon Kiss of Death (Julebryg 2017), Barley Wine og Vin de Groseille.

SAMSUNG CSC

Lidt omvendt kommer den overordnede konklusion her, da vi smagte øllene på én gang. Efter den overordnede konklusion kan du læse anmeldelsen af Barley Wine.

Overordnet konklusion
BrygBrygBryg har brygget fem rigtig dejlige øl og en vin, og givet os en nyfundet (mulig) kærlighed for Barley Wine, om ikke andet så for BrygBrygBryg’s Barley Wine.

Som en overordnet ting har vi som hobbybryggere selv savnet lidt ekstra information i form af OG og FG, så vi kunne lade fantasien løbe afsted med os.

Alt i alt, har det været en udsøgt fornøjelse at drikke øl fra BrygBrygBryg, som vi i 4 ud af 5 bryg godt kunne være i tvivl om var kommercielt mikrobryg eller håndbryg, da der virkelig er sjæl og godt håndværk bag disse øl! Vi glæder os til mere!

Barley Wine – 30/5/17, batch 1, 2/12

Øltype: Barley Wine
Alkohol: 12,5% vol. (33 cl. flaske)
Forhandler: BrygBrygBryg, sponsoreret.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler. 

Tappedato: 30/5/17
Antal: Batch 1, 2/12

Udseende
Barley Wine er den eneste på flaske af de seks, der er på 33 cl. Det passer også fint i størrelse, når øllen nu er på 12,5% vol. Det er dog meget svært, at læse etikettens forside, det er lige at vi kan skelne de hvide bogstaver fra den gullige baggrund.

SAMSUNG CSC

Duft
Øllen dufter af barley wine – ingen tvivl. Den har en aroma af: balsilikum, abrikoser, solbær og øllebrød.

Smag
Barley Wine har en god mundfylde, hvor den smager af rugbrød og solbær. I eftersmagen finder vi lakrids, tørrede frugter, abrikossyltetøj og portvin. Vi så gerne at øllen havde mindre kulsyre, det ville muligvis samle smagsnuancerne noget mere.

SAMSUNG CSC

Konklusion
Peter sidder og bliver helt lun på øllen. Han er generelt ikke den store tilhænger af øltypen, men eftersom vi sidder stille og roligt med den, og øllen får lov til at bløde op – bløder Peter også op.
En bourbon fadlagret version af denne øl kunne i den grad være lækkert. Tak for øl, det var en virkelig god oplevelse.

4 ud af 5 kapsler.

4kapsel

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: